Γράφει ο Νίκος Μορφονιός

Η επιλογή του ακροδεξιού Βορίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών ενσωματώνει άλλη μια πτυχή που φανερώνει απροκάλυπτα την εθνιστική αφήγηση γύρω από την οποία θα επιχειρήσει η κρατική διαχείριση να σχηματίσει έναν ιδεολογικοπολιτικό άξονα κοινωνικής συμπόρευσης το επόμενο διάστημα με φόντο την πανδημία.

Το υπουργείο Εσωτερικών είναι ο κεντρικός χρηματοδότης μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση στους Δήμους και τις Περιφέρειες, οι οποίες αναλαμβάνουν να απλώσουν στις τοπικές κοινωνίες τα εθνικιστικά αφηγήματα παντός τύπου. Ο Βορίδης δηλαδή είναι ο άνθρωπος, ως υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος αναμένεται να μοιράσει ζεστό χρήμα της τάξεως των 50 εκ. ευρώ στους ΟΤΑ, ο άνθρωπος που θα αξιολογεί, θα επιλεγεί ποιες εκδηλώσεις, με τι περιεχόμενο, με τι τρόπο και με τι μπάτζετ θα υλοποιούν οι Δήμοι σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» της Γ. Δασκαλάκη.

Ουδόλως λοιπόν τυχαία ένας γνήσιος ακροδεξιός ταγός αναλαμβάνει τον κρίσιμο ρόλο του βασικού χρηματοδότη και αξιολογητή δίνοντας τον τόνο της ευρύτερης διαχείρισης με άξονα τον εθνικισμό για την επούλωση των αναταράξεων στον κοινωνικό ιστό που έχει επιφέρει η κρατική διαχείριση της covid 19.

Μια διαχείριση, που εκμεταλλευόμενη την υγειονομική κρίση έχει καταστήσει την αστυνομία ρυθμιστή και αξιολογητή κάθε πτυχής της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, των μετακινήσεων, των χρήσεων του δημόσιου χώρου, που επιβάλλει απαγορεύσεις και αναστέλλει κατά το δοκούν το Σύνταγμα και τους νόμους της, που στοιβάζει σε ασφυκτικές συνθήκες covid19 σε φυλακές και κέντρα κράτησης ανθρώπινες ζωές ανάξιες για το σύστημα να βιωθούν, που αναδιαρθρώνει ραγδαία τον τρόπο ζωής που δεν συνάδει με το τρίπτυχο «σπίτι-δουλειά-τηλεόραση», που διαλύει την εργασία και την εκπαίδευση στοχεύοντας στην περαιτέρω υποτίμηση των ζωών μας και την εξασφάλιση της πειθάρχησης

Ο Βορίδης και ο κάθε εμμονικός Χρυσοχοίδης στέλνουν ένα απλό μήνυμα, ότι η δυστοπία και ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός που ξεδιπλώνεται με αφορμή την covid19 ήρθε για να μείνει.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια