Το κοινοβούλιο της Φινλανδίας ενέκρινε σήμερα, με 99 ψήφους υπέρ, έναντι 70 κατά, τον διορισμό της 34χρονης Σάνα Μάριν ως πρωθυπουργού.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 30 βουλευτές από τους 200.

Έτσι, μέσα στην εβδομάδα η νέα πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες εκπροσωπώντας τη χώρα της, που αυτό το εξάμηνο ασκεί την προεδρία της Ε.Ε.

Η πρώην υπουργός Μεταφορών, που προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, γίνεται η νεότερη πρωθυπουργός όχι μόνο στην ιστορία της χώρας της αλλά και παγκοσμίως αυτή τη στιγμή.

Ο αμέσως νεότερος ηγέτης μετά τη Μαρίν είναι αυτή τη στιγμή ο 35χρονος Oleksiy Honcharuk, πρωθυπουργός της Ουκρανίας.

Ίσως, όμως, χάσει σύντομα τον τίτλο της νεότερης ηγέτιδος καθώς ο 33χρονος Σεμπάστιαν Κουρτς βρίσκεται σε συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Αυστρία και έτσι ίσως γίνει και πάλι ο νεότερος ηγέτης στον κόσμο.

Η Μάριν είναι η τρίτη γυναίκα που καταλαμβάνει το πρωθυπουργικό αξίωμα στη Φινλανδία.

Εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά το 2015 και εκτός από υπουργός Μεταφορών είχε διατελέσει και υπουργός Επικοινωνίας.

Η ανέλιξή της στο κορυφαίο αξίωμα έρχεται μετά την παραίτηση της κυβέρνησης του 57χρονου Άντι Ρίνε, την περασμένη εβδομάδα, καθώς το Κόμμα του Κέντρου, το οποίο μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, αποφάσισε να αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του λόγω του τρόπου που διαχειρίστηκε μια απεργία των ταχυδρομείων.

*Αλιευμένο από την efsyn

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια