Παράνομη χαρακτηρίζεται από εδώ και στο εξής η νεοναζιστική Combat 18, έπειτα από την ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας ότι απαγορεύει την οργάνωση. Παράλληλα, ο Χορστ Ζεεχόφερ ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση των γερμανικών αρχών με εφόδους σε σπίτια σε όλη τη χώρα.

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν τεθεί σε ισχύ αστυνομικά μέτρα σε έξι ομόσπονδα κρατίδια. Ο ακροδεξιός εξτρεμισμός και ο αντισημιτισμός δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η Combat 18 ξεκίνησε τη δράση της στη Βρετανία, όμως έχει παρακλάδια και σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους και η Γερμανία.

Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης έρχεται έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Χριστιανοδημοκράτη πολιτικού Βάλτερ Λούμπκε, γνωστού για τις απόψεις υπέρ των μεταναστών. Ένας άνδρας που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία είναι ακροδεξιός, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εισαγγελίας.

Πέρυσι η Γερμανία σοκαρίστηκε και από δεύτερο περιστατικό, την επίθεση σε κοντά σε συναγωγή, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Οι ανακοινώσεις από το Βερολίνο έρχονται τη στιγμή που ηγέτες πολλών κρατών-μελών συγκεντρώνονται στο Ισραήλ για την επέτειο των 75 ετών από την απελευθέρωση του Άουσβιτς από τους ναζί.

Μάλιστα, η Combat 18 είχε παρακλάδι και στην Ελλάδα, το οποίο πραγματοποίησε δολοφονικές απόπειρες κατά προσφύγων με απόπειρες εμπρησμών σε διάφορα σημεία της Αθήνας και ενάντια σε κοινωνικά στέκια. Μέλη της οργάνωσης είχαν σύνδεση τόσο με τη Χρυσή Αυγή όσο και με τους Ανένταχτους Μαίανδρους Εθνικιστές.

Διαβάστε σχετικά:

Έξι μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Combat 18 συνελήφθησαν για επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους και στέκια

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X