Παράνομη χαρακτηρίζεται από εδώ και στο εξής η νεοναζιστική Combat 18, έπειτα από την ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας ότι απαγορεύει την οργάνωση. Παράλληλα, ο Χορστ Ζεεχόφερ ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση των γερμανικών αρχών με εφόδους σε σπίτια σε όλη τη χώρα.

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν τεθεί σε ισχύ αστυνομικά μέτρα σε έξι ομόσπονδα κρατίδια. Ο ακροδεξιός εξτρεμισμός και ο αντισημιτισμός δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η Combat 18 ξεκίνησε τη δράση της στη Βρετανία, όμως έχει παρακλάδια και σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους και η Γερμανία.

Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης έρχεται έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Χριστιανοδημοκράτη πολιτικού Βάλτερ Λούμπκε, γνωστού για τις απόψεις υπέρ των μεταναστών. Ένας άνδρας που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία είναι ακροδεξιός, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εισαγγελίας.

Πέρυσι η Γερμανία σοκαρίστηκε και από δεύτερο περιστατικό, την επίθεση σε κοντά σε συναγωγή, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Οι ανακοινώσεις από το Βερολίνο έρχονται τη στιγμή που ηγέτες πολλών κρατών-μελών συγκεντρώνονται στο Ισραήλ για την επέτειο των 75 ετών από την απελευθέρωση του Άουσβιτς από τους ναζί.

Μάλιστα, η Combat 18 είχε παρακλάδι και στην Ελλάδα, το οποίο πραγματοποίησε δολοφονικές απόπειρες κατά προσφύγων με απόπειρες εμπρησμών σε διάφορα σημεία της Αθήνας και ενάντια σε κοινωνικά στέκια. Μέλη της οργάνωσης είχαν σύνδεση τόσο με τη Χρυσή Αυγή όσο και με τους Ανένταχτους Μαίανδρους Εθνικιστές.

Διαβάστε σχετικά:

Έξι μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Combat 18 συνελήφθησαν για επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους και στέκια