Περισσότερες από ενάμιση εκατομμύριο επεμβάσεις, μικρές και μεγάλες και περισσότερες από 72 εκατομμύρια επισκέψεις, σε μια δεκαετία, ο απολογισμός της δράσης τους. Συγχαρητήρια στους πραξικοπηματίες για την απέλαση των γιατρών έδωσε ο Πομπέο

Επέστρεψαν στην Κούβα και οι τελευταίοι από τους 700 γιατρούς που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στη Βολιβία. Τους γιατρούς υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκεζ, και τους ευχαρίστησε για «την αυτοθυσία τους», τονίζοντας ότι η Κούβα «είναι υπερήφανη για αυτούς», που υλοποιούν την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Οι γιατροί εγκατέλειψαν τη Βολιβία, αντιμέτωποι με τις κατηγορίες που τους απήγγειλαν οι πραξικοπηματίες, περί «ενθάρρυνσης και χρηματοδότησης» των ιθαγενών, στις πρόσφατες συγκρούσεις.

Συγχαρητήρια στους πραξικοπηματίες για την απέλαση των Κουβανών γιατρών έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. «Μπράβο Βολιβία!» ανέκραξε σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανέφερε τους γιατρούς ως «Κουβανούς Αξιωματούχους» που «δεν πήγαν για να βοηθήσουν τους Βολιβιανούς, αλλά για να υποστηρίξουν το Κουβανικού τύπου καθεστώς του Έβο Μοράλες».

Ο απολογισμός της δράσης των Κουβανών γιατρών στη Βολιβία είναι περισσότερες από ενάμιση εκατομμύριο επεμβάσεις, μικρές και μεγάλες, και περισσότερες από 72 εκατομμύρια επισκέψεων, σε μια δεκαετία.

Ανάλογες εκδιώξεις Κουβανών γιατρών έγιναν και στη Βραζιλία, με την ανάληψη της κυβέρνησης από τον Μπολσονάρο, όπως και στο Ελ Σαλβαδόρ και, μόλις προ εβδομάδας, το Εκουαδόρ, όπου οι γιατροί αντιμετωπίστηκαν ως «Κουβανικός δάκτυλος».

*Από thepressproject

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X