Της Γιάννας Κούκα

Η Ιταλία έχασε τον γιατρό της. Τον Ρομπέρτο Στέλλα που συνέχιζε να περιθάλπει, να περιποιείται ασθενείς ακόμα κι όταν τελείωσαν οι μάσκες. Τον γιατρό της που ήταν επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου στη περιοχή Βαρέζε της Βόρειας Ιταλίας.

Τον γιατρό της που οι συνάδελφοί του είπαν : “Λυπάμαι πολύ, ο Ρομπέρτο ήταν ένας αγαπητός φίλος και συνάδελφος και είναι τιμή μου που τον γνώρισα. Ήταν γιατρός που συνέχισε να εξυπηρετεί ασθενείς ακόμα και όταν εξαντλήθηκαν προστατευτικά γάντια και μάσκες. Είναι προσωποποίηση του θάρρους και της συμπόνιας».

Τον Ρομπέρτο Στέλλα που είπε: “Έχουμε ξεμείνει από μάσκες. Να είμαστε όμως προσεκτικοί και να συνεχίσουμε”.

Η Ιταλία έχασε τον γιατρό της.

Τον γιατρό της που πολέμησε γυμνός μέχρι τέλους τον κορωνοϊο. Η Ιταλία έχασε τον γιατρό της. Μολύνθηκε από τον ιό. Πέθανε στο νοσοκομείο του Κόμο, λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Η Ιταλία θρηνεί για τον γιατρό της. Τον επιστήμονα κι άνθρωπο που δεν εγκατέλειψε τους ασθενείς του. Τον θαρραλέο και συμπονετικό Ρομπέρτο Στέλλα. Τον γιατρό που συνέχισε δίχως μάσκα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια