Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής ζητώντας να μην εκτίσει την ποινή του. «Η αθωότητά μου δεν βασίζεται μόνο στη δική μου πεποίθηση, ακούστηκε στην οκτάωρη εισήγηση της εισαγγελέως, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί τόνισαν ότι είμαι αθώος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις του νόμου» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Ο Η. Κασιδιάρης αιτούμενος την αναστολή της ποινής του ανέφερε πως «αυτή η ποινή με εξοντώνει σε επίπεδο ηθικό και ανθρώπινο. Έχουν παραβιαστεί όσα αναφέρει η έδρα», ενώ τόνισε πως «δεν είναι δυνατό ένα δικαστήριο να κρίνει με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την πόρτα. Να έχουν βγει υπουργοί πρωθυπουργοί και να έχουν πιέσει με τρόπο παράνομο προς την κατεύθυνση της καταδίκης μου» αναφερόμενος στην ιστορική αντιφασιστική συγκέντρωση της 7ης Οκτωβρίου έξω από το Εφετείο.

Τέλος, απευθύνθηκε προς την έδρα λέγοντας «μη μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα, το δικαιούται κάθε πολίτης. Η αθωότητά μου δεν βασίζεται μόνο στη δική μου πεποίθηση, ακούστηκε στην οκτάωρη εισήγηση της εισαγγελέως, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί τόνισαν ότι είμαι αθώος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις του νόμου».

«Οι περιοριστικοί όροι αποδείχθηκαν υπερεπαρκείς και σήμερα που μιλάμε. Είναι παρών ενώπιον σας. Μετά την καταδικαστική απόφαση και καταδικαστική ποινή. Αίμα θέλουν. Να τελειώνουν με τους ανθρώπους αυτούς θέλουν. Όμως σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να γίνει δεκτό» σημείωσε από πλευράς του ο δικηγόρος του καταδικασμένου χρυσαυγίτη.

*Από το ThePressProject

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια