Το χρυσό αγαλματίδιο Καλύτερης Ταινίας, όπως και το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας κέρδισε η Αμερικανοκινέζα Κλόι Ζάο για το «Nomadland» στην φετινή τελετή απονομής των Όσκαρ. Η Ζάο έγινε μόλις η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών (και η πρώτη ασιατικής καταγωγής) που αποσπά το χρυσό αγαλματίδιο σε αυτή την κατηγορία (μετά την Κάθριν Μπίγκελοου και το «Hurt Locker» το 2009).

«Εκ μέρους των παραγωγών μου, ευχαριστούμε την Ακαδημία και τους συνυποψήφιους μας και όσους μας βοήθησαν για να γίνει αυτή η ταινία, τη συγγραφέα του βιβλίου στο οποίο βασιστήκαμε, όλους όσους έπαιξαν, όσους βρήκαμε στο δρόμο και μας δίδαξαν τι σημαίνει πραγματική καλοσύνη» δήλωσε η δημιουργός του φιλμ για τους μεσήλικες στις ΗΠΑ, που διαλέγουν μια ζωή περιπλάνησης με τα βαν τους.

Παλιότερα είχε δηλώσει: «Δεν έχω κανένα εγωισμό. Ίσως γιατί μεγάλωσα με την πεποίθηση πως μια γυναίκα δεν μπορεί ποτέ να γίνει σκηνοθέτης. Νιώθω συχνά σαν ξένη όπου και να βρίσκομαι, οπότε με γοητεύουν ιστορίες για την ταυτότητα και τη σημασία της πατρίδας. Ενας σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ δεν μπορεί παρά να ποτίσει την ιστορία του με ποίηση. Εγώ ποτίζω τη μυθοπλασία με αλήθεια. Αυτά τα δύο πάνε μαζί.»

Θυμίζουμε μέχρι σήμερα, στα 92 χρόνια των Οσκαρ, έχουν προταθεί πέντε μόλις γυναίκες για το Οσκαρ Σκηνοθεσίας (Λίνα Βερτμίλερ το 1976 για το «Seven Beauties», Τζέιν Κάμπιον το 1993 για το «The Piano», Σοφία Κόπολα το 2003 για το «Χαμένοι στη Μετάφραση», Κάθριν Μπίγκελοου το 2009 για το «The Hurt Locker» και η Γκρέτα Γκέργουιγκ το 2017 για το «Lady Bird».

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια