Η Κούβα έχει στείλει πάνω από 1400 υγειονομικούς (γιατρούς και νοσηλευτές) σε 22 χώρες του κόσμου, προκειμένου να βοηθήσουν στην αντιμετωπίση της πανδημίας της Covid-19.

Αυτό το σαββατοκύριακο έστειλε πάνω από 200 γιατρούς στη Νότια Αφρική, τη περισσότερο πληγείσα χώρα της Αφρικής από τον κορωνοϊό, καθώς έχει καταγράψει 4.361 κρούσματα και 86 θανάτους, σύμφωνα με το Αφρικανικό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης.

Η μπριγάδα των υγειονομικών που έστειλε η Κούβα στην Νότια Αφρική περιλαμβάνει: επιδημιολόγους, βιολόγους, τεχνικούς υγείας, βιοτεχνολόγους και άλλες ειδικότητες.

Η Κούβα επιμένει ότι οι μπριγάδες που στέλνει δείχνουν τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της επανάστασης και κόντρα στις προσπάθειες υπονόμευσης του έργου τους, κρατάνε ζωντανή την ιατρική συνεργασία.

Γι’ αυτό και η Κούβα από την πρώτη στιγμή έστειλε ομάδα γιατρών στη Λομβαρδία της Ιταλίας, μια περιοχή που χτυπήθηκε πάρα πολύ άσχημα από την πανδημία.

Βενεζουέλα, Νικαράγουα, Σουρινάμ, Τζαμάικα, Ονδούρα, Πράσινο Ακρωτήρι και Τογκο είναι μερικές από τις χώρες στις οποίες έχουν ήδη φτάσει μπριγάδες γιατρών και νοσηλευτών για να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια