Ομάδα 52 γιατρών και νοσηλευτών στέλνει η Κούβα στην Ιταλία, για να τη βοηθήσουν στην ανατιμετωπίση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού SARS-COV-2.

Προορισμός της ομάδας αυτής, η οποία έφτασε το Σάββατο 21 Μαρτίου στην Ιταλία, είναι η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία του νέου κορονοϊού στην ευρωπαϊκή χώρα.

Η ομάδα που απέστειλε η Κούβα αποτελείται από 36 γιατρούς, 15 νοσηλευτές και έναν υπεύθυνο, ενώ τριάντα μέλη της είχαν αγωνιστεί κατά της επιδημίας του Έμπολα στην δυτική Αφρική το 2014 κατόπιν αιτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Πρόκειται για την έκτη ιατρική μπριγάδα που στέλνει η Κούβα σε λίγες ημέρες για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Έχει ήδη στείλει στη Βενεζουέλα και την Νικαράγουα, όπως και στη Τζαμάικα, το Σουρινάμ και την Γρενάδα.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Φοιτητές Ιατρικής στην Κούβα εξετάζουν πόρτα – πόρτα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια