Πάνω από 100 επαγγελματίες της υγείας θα συνεργαστούν με τις υγειονομικές υπηρεσίες του Αζερμπαϊτζάν στον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις αρχές του Αζερμπαϊτζάν τα κρούσματα από το νέο κύμα κορωνοϊού ανέρχονται στα 22.000 και ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 300.

Η άφιξη 115 επαγγελματιών και τεχνικών στην υγεία από την Αβάνα, έρχεται την ώρα που μια άλλη ομάδα ιατρών στην Iταλία ετοιμάζεται να επιστρέψει πίσω.

Εκατοντάδες ήταν εκείνοι που συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο Μπερλινγκουέρ στο Τορίνο της Βόρειας Ιταλίας για να ευχαριστήσουν την Κούβα και τα μέλη του ιατρικού σώματος.

Χιλιάδες επαγγελματίες γιατροί, οι οποίοι ανήκουν στο ιατρικό σώμα “Henry Reeve” εργάζονται σε περισσότερες από 20 χώρες ανά τον κόσμο για να περιορίσουν την εξάπλωση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

Οι περισσότερες κουβανικές ιατρικές ομάδες εργάζονται σε χώρες της Καραϊβικής (650 επαγγελματίες), παρότι, το σώμα που φτάνει τώρα στο Αζερμπαϊτζάν φέρνει τον συνολικό αριθμό των επαγγελματιών από την Κούβα σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή στους 771. Περί τους 621 είναι οι γιατροί που εργάζονται στην Αφρική και 116 στην Κεντρική και Νότια Αμερική.

* Με πληροφορίες από το telesur

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια