Αντίθετος με τη απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την πορεία του Πολυτεχνείου εμφανίστηκε με συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο γεν. γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως τόνισε εδώ και 47 χρόνια το Πολυτεχνείο ήταν πάντα μία «αγωνιστική διεκδίκηση» και ποτέ μια «κυβερνητική γιορτή». Σημείωσε ακόμη ότι την «αντιιμπεριαλιστική πορεία» προς την αμερικάνικη πρεσβεία «δεν την οργάνωνε ποτέ η κυβέρνηση», αλλά τα εργατικά σωματεία, ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων, Βασανισθέντων κατά τη δικτατορία, οι φοιτητικοί σύλλογοι, η εκπαιδευτική κοινότητα, «όλοι αυτοί οι μαζικοί φορείς, και τα πολιτικά κόμματα φυσικά και οι πολιτικές νεολαίες».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι η πορεία μπορεί και πρέπει να γίνει με τη χρήση μασκών, αντισηπτικά, προβλεπόμενες αποστάσεις και απουσία των ευπαθών ομάδων.

Υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση «δεν έχει κανένα δικαίωμα ούτε ηθικό, ούτε πολιτικό, ούτε συνταγματικό να απαγορεύσε την πορεία» και πρόσθεσε με νόημα: «Άλλο να κάνει έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα, οι μορφές πάλης να προσαρμοστούν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και άλλο ζήτημα να λέει “αποφασίζομεν και διατάζομεν” αυτές τις μέρες. Αυτές τις μέρες που έπρεπε να μιλάμε για τις ατομικές και τις συλλογικές ελευθερίες, για την προστασία του λαού μας, για τις ευθύνες των κυβερνήσεων και όσων δημιούργησαν αυτήν την κατάσταση και πάει λέγοντας».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια