Αντίθετος με τη απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την πορεία του Πολυτεχνείου εμφανίστηκε με συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο γεν. γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως τόνισε εδώ και 47 χρόνια το Πολυτεχνείο ήταν πάντα μία «αγωνιστική διεκδίκηση» και ποτέ μια «κυβερνητική γιορτή». Σημείωσε ακόμη ότι την «αντιιμπεριαλιστική πορεία» προς την αμερικάνικη πρεσβεία «δεν την οργάνωνε ποτέ η κυβέρνηση», αλλά τα εργατικά σωματεία, ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων, Βασανισθέντων κατά τη δικτατορία, οι φοιτητικοί σύλλογοι, η εκπαιδευτική κοινότητα, «όλοι αυτοί οι μαζικοί φορείς, και τα πολιτικά κόμματα φυσικά και οι πολιτικές νεολαίες».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι η πορεία μπορεί και πρέπει να γίνει με τη χρήση μασκών, αντισηπτικά, προβλεπόμενες αποστάσεις και απουσία των ευπαθών ομάδων.

Υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση «δεν έχει κανένα δικαίωμα ούτε ηθικό, ούτε πολιτικό, ούτε συνταγματικό να απαγορεύσε την πορεία» και πρόσθεσε με νόημα: «Άλλο να κάνει έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα, οι μορφές πάλης να προσαρμοστούν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και άλλο ζήτημα να λέει “αποφασίζομεν και διατάζομεν” αυτές τις μέρες. Αυτές τις μέρες που έπρεπε να μιλάμε για τις ατομικές και τις συλλογικές ελευθερίες, για την προστασία του λαού μας, για τις ευθύνες των κυβερνήσεων και όσων δημιούργησαν αυτήν την κατάσταση και πάει λέγοντας».