Η υπουργός Μεταφορών της Φινλανδίας Sanna Marin επιλέχτηκε από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της για να αναλάβει την πρωθυπουργία έπειτα από την παραίτηση του πρωθυπουργού Άντι Ρίνε και αναμένεται να ορκιστεί αύριο Τρίτη. Θα ηγηθεί μιας κεντροαριστερής πεντακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού με γυναίκες επικεφαλής στα τέσσερα από τα πέντε κόμματα.

Η πρωθυπουργός μεγάλωσε με την μητέρα της και την σύντροφό της. Όπως ανέφερε σε φινλανδικό μέσο ενημέρωσης, μικρότερη δεν μπορούσε να μιλήσει για την οικογένειά της στο σχολείο και τους φίλους της, ωστόσο όσο περνούν τα χρόνια νιώθει όλο και πιο υπερήφανη γι΄αυτούς.

Μάλιστα, κατάφερε να γίνει το πρώτο πρόσωπο στην οικογένεια που κατάφερε να αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο.

Εχει πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων, πολιτεύεται από τα 27 της και πριν από 4 χρόνια έγινε βουλευτής. Πριν από μερικούς μήνες απέκτησε ένα παιδί με τον επί χρόνια σύντροφό της, Μάρκους Ραϊκόνεν, κάτι που έκανε πολλούς να τη συγκρίνουν με την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.

Η Σάνα Μάριν αναμένεται να γίνει η πιο νέα πρωθυπουργός του κόσμου, μόλις στα 34 της χρόνια.

Όπως σημειώνει και η ίδια “για εμένα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ισότητα ποτέ δεν ήταν ερωτήματα αλλά η βάση για την ηθική μου αντίληψη. Έγινα πολιτικός γιατί θέλω να επηρεάσω το πώς η κοινωνία βλέπει τους πολίτες της και τα δικαιώματά τους”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια