Η Νορβηγία απαγόρευσε τη ρητορική μίσους εναντίον των αμφιφυλόφιλων και των τρανς ατόμων, διευρύνοντας την νομοθεσία που πέρασε το 1981, για την προστασία των ομοφυλόφιλων.

«Είμαι πολύ ανακουφισμένη στην πραγματικότητα, επειδή η έλλειψη νομικής προστασίας ήταν ζητούμενο για τους τρανς ανθρώπους για πολλά, πολλά χρόνια» , δήλωσε η Birna Rorslett, μέλος του Συνδέσμου Τρανς Ατόμων στη Νορβηγία.

Ο νόμος επιβάλλει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών για σχόλια μίσους που γίνονται δημόσια, ενώ δεν απαγορεύει όλες τις μορφές ρητορικής μίσους, απλώς όσες υποκινούν βία εναντίον προστατευόμενων κατηγοριών, ή απάνθρωπες εκφράσεις.

Το 1981, η Νορβηγία πρόσθεσε τον «ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό» στη λίστα των προστατευόμενων κατηγοριών στον νόμο περί ρητορικής μίσους, παρέχοντας προστασία για τους γκέι και τις λεσβίες. Όμως, ο νέος νόμος αλλάζει αυτή τη φράση σε «σεξουαλικό προσανατολισμό» προσθέτοντας και τους αμφιφυλόφιλους ανθρώπους.

Ο νέος νόμος διευρύνει τη λίστα των προστατευμένων κατηγοριών, με την προσθήκη των «φύλου, ταυτότητας φύλου ή έκφρασης φύλου»..

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια