Στις 22 Ιανουαρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης (ΝΔ) δήλωνε κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου και με αφορμή τον ορισμό της επιτροπής της Περιφέρειας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821:

«Πιστεύω ακράδαντα πως έχουμε τους ανθρώπους και τις δυνάμεις για να βγάλουμε προς τα έξω τον καλύτερό μας εαυτό. Το μήνυμά μας σε όλη την Ελλάδα, κοινό και ισχυρό,  πρέπει να είναι ένα: Σε αυτόν εδώ τον τόπο, που ξεκίνησε να γράφεται η ιστορία του Ελληνισμού πριν 200 χρόνια, έχει ξεκινήσει να γράφεται και πάλι η ιστορία του ισχυρού και εξωστρεφούς Ελληνισμού» (Πληροφορίες από άρθρο του Thebest.gr).

Και μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά μόνο που μέσα στα μέλη της επιτροπής που αποτελείται από 6 περιφερειακούς συμβούλους και 21 Προσωπικότητες και εκπροσώπους φορέων ξεχωρίζει το όνομα του Ανδρέα Νικολακόπουλου…

Την ώρα λοιπόν που στην Αθήνα βρίσκεται σε εξέλιξη και οδεύει προς το τέλος η Δίκη της Χρυσής Αυγής, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος επιτρέπουν τη συμμετοχή του Ανδρέα Νικολακόπουλου στην επιτροπή της Περιφέρειας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ο Ανδρέας Νικολακόπουκος για όσους δεν γνωρίζουν ήταν υποψήφιος βουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης,και ο επικεφαλής του συνδυασμού “Πατριωτική Αυγή” για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Και το ερώτημα είναι ένα και απλό και απευθύνεται ξεκάθαρα προς τον Περιφερειάρχη κ.Φαρμάκη…

Ποιοί ήταν λοιπόν οι λόγοι που δεν απέκλεισε τη συμμετοχή του Ανδρέα Νικολακόπουλου;

Φυσικά μπορεί να πει πως είχε δικαίωμα σαν εκλεγμένος να συμμετέχει…

Αλλά θα πρέπει να γνωρίζει πως αυτή η συμμετοχή όχι μόνο προσβάλει τη Δημοκρατία αλλά και τα δεκάδες θύματα των νεοναζί και τις οικογένειές τους. Φωτεινό παράδειγμα Δημοκρατίας δεν ήταν η συμμετοχή αλλά ο αποκλεισμός της Χ.Α από δεκάδες Δήμους ανά την επικράτεια, από επιτροπές περιφερειακών συμβουλίων αλλά και από τον ίδιο τον ελληνικό λαό που τους άφησε εκτός Βουλής…

Όλα αυτά όμως αγνοήθηκαν και επετράπη η συμμετοχή του στην επιτροπή, κάτι που είναι επιεικώς απαράδεκτο, από την ώρα που είναι σίγουρα γνωστό πως η ηγεσία του “κόμματος” που εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή ο περιφερειακός σύμβουλος δικάζεται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και δεκάδες μέλη δικάζονται μαζί με την ηγεσία ή έχουν ήδη καταδικαστεί, για δολοφονίες και επιθέσεις, εναντίον όλων όσων διαφωνούν μαζί τους και αγωνίζονται ενάντια στη ρητορική μίσους,στην ξενοφοβία, στο ρατσισμό και στο φασισμό που εκπροσωπεί η Χ.Α…

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως στην επιτροπή δεν συμμετέχουν εκπρόσωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ ξεχωρίζουν για την συμμετοχή τους και τη ΜΗΔΕΝΙΚΗ αντίδραση τους στη συμμετοχή του εκπροσώπου της Χ.Α,ο εκπρόσωπος της παράταξης του Βασίλη Χατζηλάμπρου, ο οποίος ήταν πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε το Σεπτέμβρη του 15, ο Μιχάλης Βασιλάκης εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΠΗΝ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων) και ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Φούρας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια