Η Σλοβακία θα ανοίξει θέατρα, κινηματογράφους και εκκλησίες, επιτρέποντας τη λειτουργία τους στο μισό της χωρητικότητάς τους, από την προσεχή Δευτέρα, ενώ θα επιτρέψει, επίσης, στα γυμναστήρια και τα κολυμβητήρια να λειτουργούν με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, καθώς αρχίζει να χαλαρώνει τα μέτρα κατά του νέου κορονοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ιγκόρ Μάτοβιτς.

Όπως γνωστοποίησε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός σήμερα στο Facebook, τα πρωταθλήματα χόκεϊ επί πάγου και ποδοσφαίρου θα ξεκινήσουν επίσης, χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Η χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων είναι μία από τις πρώτες που προχωρούν στη χαλάρωση των περιορισμών, καθώς το δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού πλήττει την Ευρώπη.

Μαζί με μια σειρά αυστηρών μέτρων κατά της διασποράς της νόσου, η κυβέρνηση προσπάθησε να ελέγξει την πανδημία μέσω της διεξαγωγής μαζικών τεστ, μια εκστρατεία, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο Μάτοβιτς επισήμανε πως η μαζική διεξαγωγή εξετάσεων, με τη χρήση τεστ αντιγόνων που είναι ταχύτερα, όμως λιγότερο ακριβή σε σύγκριση με τα τεστ PCR, βοήθησε στο να μειωθεί το ποσοστό των μολύνσεων περισσότερο από το μισό.

Η Σλοβακία μετρά 83.796 κρούσματα νέου κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας, μεταξύ αυτών 2.024 χθες Πέμπτη. Ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος από το ημερήσιο ρεκόρ των περισσότερων από 3.000 μολύνσεων στα τέλη Οκτωβρίου.

Συνολικά, 491 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο Covid-19.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια