Σε ερώτηση της ΕΡΤ για το αν έχει υπάρξει θύμα η ίδια, η κα Σωτηροπούλου μίλησε στον φακό για την προσωπική εμπειρία που είχε σε ηλικία μόλις 18 ετών, κατά την πρώτη της συμμετοχή σε ελληνική σειρά. Όπως λέει, δράστης ήταν ένας συνάδελφός της ηλικίας 54, τότε, ετών.    «Μου έχει συμβεί μία φορά. Όταν ήμουν 18 ετών. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα μικρό πέρασμα σε μία σειρά, ελληνική και είχα ουσιαστικά μία ημέρα γύρισμα. Ηταν ένας ηθοποιός που ήμασταν σε κάποιες από τις σκηνές μαζί, ήμουν τότε 18, αυτός ήταν 54. Και είχαμε πει απλά “γεια, χάρηκα”».

«Όταν τελείωσε το γύρισμα πήγα στο καμαρίνι να αλλάξω, για να φύγω. Αλλάζω, πάω να πάρω την τσάντα μου, μπαίνει μέσα και πάει να με φιλήσει. Και κάνω «ώπα». Και το πρώτο πράγμα που σκεφτόμουν δεν ήταν «τι σιχαμένο πράγμα και τρομακτικό είναι αυτό που κάνει.» Πραγματικά απλά μπήκε στον χώρο μου και ήρθε κατά πάνω μου. Σκέφτηκα «από πού το πήρε αυτό το vibe; Γιατί δεν μιλήσαμε καν. Μήπως έκανα εγώ κάτι; Μήπως του έδωσα κάποια τέτοια εντύπωση; Όχι δεν του έδωσα τέτοια εντύπωση».    «Το χειρότερο είναι ότι συνεχίζει και μου λέει “σου ζητάω χίλια συγγνώμη, απλά οι περισσότερες κοπέλες στην ηλικία σου που είναι ηθοποιοί…ξέρεις», υπονοώντας πως επειδή αυτός ήταν γνωστός «θα γινόταν κάτι και μετά θα με βοηθούσε κάπως. Γενικά αυτή ήταν κουβέντα του ενός λεπτού».

«Ξέρω ότι στον περίγυρό μου έχει συμβεί, και σε συναδέλφους μου» συνεχίζει.    Σκέφτηκες να το αναφέρεις στην παραγωγή; «Δεν σκέφτηκα ούτε λεπτό να το αναφέρω στην παραγωγή. Όχι» Για ποιον λόγο; «Νομίζω ότι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, και αντίστοιχα και στον δρόμο που έχει τύχει να περάσει κάποιος και να μου βάλει χέρι, η πρώτη αντίδραση είναι ότι είναι απλά σοκαριστικό. Δεν το πιστεύεις «κάποιος άγνωστος με άγγιξε εκεί. Πώς γίνεται;» Η πρώτη αντίδραση είναι ότι δεν το πιστεύω και πρέπει να το επεξεργαστώ. Και είναι κάπως αργά. Όχι για να τιμωρηθεί ο άλλος, αλλά για να υπερασπιστείς εσύ τον εαυτό σου.»    «Έχει τύχει να περπατάμε στον δρόμο με μία φίλη μου, και πέρασε μία παρέα με τρεις νεαρούς και ο ένας της έπιασε πολύ δυνατά το στήθος και συνέχισε να περπατά γελώντας. Δεν το κατάλαβα και την βλέπω απλά σοκαρισμένη. Μου λέει “μου έκανε αυτό”. Και εκεί, ενώ δεν είχε συμβεί σε μένα, βγήκε ένα άλλο ένστικτο, τον πήρα από πίσω και τον πλάκωσα στο ξύλο κανονικά. Σε μένα, αν είχε συμβεί, δεν ξέρω αν αυτή θα ήταν η πρώτη μου αντίδραση. Συνήθως σοκάρεσαι. Δεν το πιστεύεις ότι είναι πραγματική ζωή αυτό.»

Πηγή: www.lifo.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια