Για πρώτη φορά στα 56 χρόνια του Sports Illustrated, τις σελίδες του περιοδικού κοσμεί μια τρανς γυναίκα. 

Ο λόγος για τη Valentina Sampaio από τη Βραζιλία, η οποία έχει δουλέψει ως μοντέλο της Victoria Secret και έχει φιλοξενηθεί σε εξώφυλλο της Vogue.

Η Sampaio εξέφρασε στα social media την ευγνωμοσύνη της για την ευκαιρία που της δόθηκε ενώ μίλησε και για την απόφαση του περιοδικού να ξεπεράσει τα στερεότυπα… με αξιοπρεπή τρόπο

«Η ομάδα του Sports Illustrated δημιούργησε ένα ακόμη πρωτοποριακό τεύχος συγκεντρώνοντας ένα σύνολο πολύχρωμων, όμορφων γυναικών με δημιουργικό και αξιοπρεπή τρόπο. Είμαι ενθουσιασμένη και είναι τιμή μου που είμαι μέρος αυτού», δήλωσε.

Το 2019, η Valentina έγινε το πρώτο ανοιχτά τρανς μοντέλο που εργάστηκε για τη Victoria Secret ενώ το 2017 το εξώφυλλό της στην Vogue αποτέλεσε μια ακόμα καινοτομία.

Η Shampaio γεννήθηκε σε ένα χωριό της Βόρειας Βραζιλίας. Όπως εξηγεί, το γεγονός πως είναι τρανς της έκλεισε πολλές πόρτες, τόσο σε διαπροσωπικές σχέσεις όσο και στον τομέα της εργασίας.

Πηγή: Avmag

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια