23η ημέρα καραντίνας. Ο καιρός σήμερα συμβαδίζει με την γενικότερη διάθεση, σαν ιδιότυπο soundtrack. Βροχή, μουντάδα, περιορισμός. Κάθομαι με το σκύλο και κοιταζόμαστε -έχει συμπληρώσει 12 χρόνια καραντίνας και φαίνεται ευδιάθετος. Η κουτσουπιά απέναντι ειρωνικά ζει την Άνοιξή της, η ζωή συνεχίζει να κυλά κανονικά και χωρίς εμάς.

Και αυτό είναι το πρώτο που μαθαίνεις στην καραντίνα: την ασημαντότητα των σημαντικών σου. Όσα σου φαίνονταν αβάσταχτα κάποτε, αγχωτικά, δύσκολα, ενοχλητικά, βαρετά, ξαφνικά μετατρέπονται σε νοσταλγικές στιγμούλες. Σου λείπει ο συνάδερφος, η βουή των δρόμων, τα γέλια, οι φωνές, τα deadlines, το μάθημα, το πρωινό τρέξιμο.

Τι κι αν η τεχνολογία δίνει την δυνατότητα της διαρκούς επικοινωνίας, το σώμα μου νοσταλγεί ένα καφέ με 5 φίλους στριμωγμένα σε τραπέζι που χωράει τρεις, μια κουβέντα με μια φίλη στα σιγανά για φίλους και εραστές, ένα επιτραπέζιο σε σπίτι με τσιγάρα, ποτά και πατατάκια, ένα παγωτό στην Αρεοπαγίτου – να τρέχουμε τον πεζόδρομο γελώντας, μια συναυλία με ιδρωμένο κοινό να σου κολλάει και τον πίσω να σε πατάει διαρκώς, στοές και δρομάκια γεμάτα, τα γέλια, οι φωνές, τα γεμάτα λεωφορεία και καφέ, τα αγγίγματα τυχαία και μη. Και κάπως έτσι επανεκτιμούμε ίσως και όχι. Ποιος ξέρει.

Δεν ξέρω τι άλλο να πω ίσως αυτό που λέει ο Ρένος στα Φθηνά Τσιγάρα: Η ζωή ξέρει και εγώ την εμπιστεύομαι.

 

*Στείλτε μας τα δικά σας κείμενα για όσα (και με αφορμή όσων) ζείτε εν μέσω καραντίνας στο info@3pointmagazine.gr ή στο inbox της σελίδας μας στο facebook

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια