Σε ένα τετρασέλιδο φυλλάδιο με σκληρούς χαρακτηρισμούς η Ιερά Σύνοδος στέλνει μήνυμα προς τον ελληνικό λαό για το ζήτημα της αποτέφρωσης, εκφράζοντας την πάγια αντίθεσή της στην πρακτική αυτή και κάνοντας λόγο για «ωμή ανακύκλωση».

Το φυλλάδιο με τίτλο «Προς το λαό: Αποτέφρωση των ανθρωπίνων σωμάτων, αξιοπρεπής λύση ή ωμή ανακύκλωση;» το οποίο αναμένεται να μοιραστεί στους πιστούς τις επόμενες ημέρες σε εκκλησίες και μητροπόλεις μιλάει για «βίαιη καταστροφή του ανθρώπινου σώματος».

Κατά την Ιερά Σύνοδο «η Εκκλησία θεωρεί το ανθρώπινο σώμα ως »ιερό»» και «η ταφή ανήκει στην παράδοση της Εκκλησίας που σέβεται το ανθρώπινο σώμα ως δημιούργημα του Θεού, για αυτό και το ενταφιασμένο σώμα γίνεται αντικείμενο φροντίδας και προσευχών. Το νεκρό σώμα δεν είναι “στέρεο απόβλητο” όπως το αντιμετωπίζουν οι θιασώτες της αποτέφρωσης».

Στο φυλλάδιο, ακόμη σημειώνεται ότι οι «θιασώτες της αποτέφρωσης» επικαλούνται τεχνικούς λόγους, οι οποίοι «για τα μέλη της Εκκλησίας, δεν μπορούν να αποτελέσουν επαρκείς λόγους για τη βίαιη καταστροφή του ανθρώπινου σώματος».

Το φυλλάδιο όπως δημοσιεύθηκε στο dogma.gr

 

*Από την efsyn

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X