Τη βίαιη προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας και τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς καταγγέλλει 25χρονος από την Ιεράπετρα, στο πλαίσιο ελέγχου για άσκοπη μετακίνηση. Ο 25χρονος κατέθεσε και μηνυτήρια αναφορά για αυθαιρεσία, ξυλοδαρμό, βασανιστήρια, στέρηση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων και κατάχρηση εξουσίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 25χρονου στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό «Ηχώ FM», κατά τον έλεγχό του στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα της Ιεράπετρας, όπου τον ξυλοκόπησαν άγρια, τον έδεσαν χειροπόδαρα, τον εξύβριζαν και τον βασάνιζαν όλη τη νύχτα, στερώντας του βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως τηλέφωνο στους οικείους του ή δικηγόρο, αλλά ακόμα και ένα ποτήρι νερό.

Ο ίδιος περιγράφει τα χαρακτηριστικά των προσώπων που συμμετείχαν στον βασανισμό του, τονίζοντας πως όλο το βράδυ ζητούσε να του επιτρέψουν να τηλεφωνήσει, το οποίο του αρνούνταν, όπως και να του δώσουν λίγο νερό. Ακόμα, ο νεαρός αναφέρει πως ζήτησε να μιλήσει με τον διοικητή, και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Διαβάστε αναλυτικά και ακούστε την καταγγελία όπως δημοσιεύτηκε από το ρ/σ Ηχώ FM:

«Δεν ξεχνάω. Δεν είμαι άνθρωπος που φοβάται για να ξεχάσει. Δεν είμαι αυτός που θα πει το αφήνω και θα περάσει σε πέντε χρόνια και θα το παλέψω μόνος μου, γιατί δεν το κάνω. Δεν το κάνω, εγώ δεν το κάνω. Και αυτό μάλλον δεν το ξέραν… Οι λεπτομέρειες είναι φρικτές και είναι πολύ δύσκολο να έχω αυτή τη στιγμή τη μνήμη να τις αναλύσω, αλλά τις έχω γράψει […] Θέλω να επικεντρωθώ σε μία λεπτομέρεια, πέρα από τις φρικτές ύβρεις και απειλές προς τη ζωή μου ότι θα με πνίξουν και ότι είμαι όμηρος. Μου είχαν βάλει τις χειροπέδες τόσο δυνατά, που σε μια φάση τους λέω “δεν περνάει αίμα, πονάω, έχουν φουσκώσει τα δάχτυλά μου, έχουν μουδιάσει”. Και μπαίνουν μέσα και κάνανε μια προσπάθεια μετά από ώρες να μους τις βγάλουν ή να μου τις χαλαρώσουν, και δεν μπόρεσαν. Και είπαν “α ναι ρε συ, έχει δίκιο, είναι σφικτά” και τελικά το αφήσαν και φύγαν» αναφέρει μεταξύ άλλων ο 25χρονος, ενώ υπογραμμίζει πως δεν θα ξεχάσει ποτέ το πρόσωπο του αστυνομικού που απείλησε τη ζωή του και τον παρενόχλησε σεξουαλικά.