Στην Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής στην Εορδαία, ιερέας προσέβαλε και επιχείρησε να διώξει από τη λειτουργία 74χρονη πιστή επειδή φορούσε μάσκα.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε μέσω Facebook η κόρη της ηλικιωμένης, ο ιερομόναχος μόλις αντίκρισε την 74χρονη με μάσκα της είπε «δεν θέλω καρναβάλι μέσα στην εκκλησία μου».

Αρχικά, η πιστή αρνήθηκε να αποχωρήσει από τον ναό, παρά τις… παραινέσεις, όμως αναγκάστηκε να φύγει. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, αίσθηση προκάλεσε η στάση αρκετών πιστών, οι οποίοι πήραν το μέρος του ιερέα.

Η κόρη της 74χρονος, με ανάρτησή της στο facebook, σχολιάζει χαρακτηριστικά «οι οίκος του Θεού είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σας τον δικό σας δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν. Μόνο τροπή και θλίψη. Μεσαίωνας».

Σημειώνεται ότι η εν λόγω μονή έχει αποσχιστεί εδώ και καιρό Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με τους μοναχούς να χαρακτηρίζονται ως «φανατικοί αντιπατριαρχικοί».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια