Τι και αν ο κορωνοιός έχει μεταδοθεί και στις 4 ηπείρους του πλανήτη σε μικρό χρονικό διάστημα, με την χώρα μας να μετρά ήδη 4 κρούσματα, η δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ έφερε ως καλεσμένο / επιστημονικό συνεργάτη στις «Συνδέσεις» τον ιερέα Στυλιανό Καρπαθίου, ο οποίος υποστήριξε πως «ο ιός δεν κολλάει με την Θεία Κοινωνία ή μετάληψη, γιατί «ο Χριστός ποτέ δεν υπήρξε φορέας μικροβίων μέσα στην ιστορία» (!) .

Μάλιστα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την ενδεχόμενη απαγόρευση συναθροίσεων σε σινεμά, θέατρα, ακόμη και εκκλησίες, ο ιερέας τόνισε: «Μόνο αν βάλουν τανκς μπροστά στις εκκλησίες δεν θα πάμε στις εκκλησίες».

Ενώ ενοχλήθηκε κιόλας, όταν μία τηλεθεατής έστειλε ένα εύλογο ερώτημα στο Facebook της εκπομπής, αναφέροντας: «Δηλαδή, να πλένουμε τα χέρια μας και να μην αγγίζουμε τίποτα και από την άλλη να ασπαστούμε εικόνες και να κοινωνήσουμε;».

Για να απαντήσει: «Σε κάθε περίπτωση η κυρία αυτή ούτε κοινωνεί ούτε ασπάζεται εικόνες»…(!)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X