Σε αναβρασμό βρίσκεται σήμερα η Ικαρία λόγω της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί. Νωρίτερα σωματεία και μαζικοί φορείς του νησιού προχώρησαν σε κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου στον Άγιο Κήρυκο, την πόλη-πρωτεύουσα της Ικαρίας, ανοίγοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα με κεντρικό αίτημα την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Σ’ εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πορεία στην πόλη του Αγίου Κηρύκου, ενώ ανάλογη κινητοποίηση σωματείων και φορέων έχει προγραμματιστεί και στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, όπου βρίσκεται το έτερο λιμάνι της πόλης.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης στον Άγιο Κήρυκο, στην οποία υπήρξε ανταπόκριση του κόσμου, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους των σωματείων και των φορέων στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα παρεμβάσεις έγιναν από τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας,από τη «Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας», από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων, από την ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων. Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκε και το υπόμνημα των Συνδικάτων,σωματείων και φορέων, (διαβάστε παρακάτω), που θα επιδιωχθεί επιδοθεί στον πρωθυπουργό και στην ηγεσία του Υπ.Υγείας.

Στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετέχουν το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Μισθωτών Συνταξιούχων, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας και Φούρνων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Βιοτεχνών – Επαγγελματιών.

Όπως επισημαίνουν «υπάρχουν συγκεκριμένα χρόνια προβλήματα που δεν μας επιτρέπουν να δεχτούμε την παρουσίαση των νησιών μας ως σκηνικό στο επικοινωνιακό σόου της κυβερνητικής πολιτικής»

*Με πληροφορίες από 902

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια