Με μειλίχιο ύφος και με επιχειρήματα, ο Ηλίας Σιώρας πρόεδρος των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό αντιμετώπισε τους αστυνομικούς λίγο μετά την έφοδό τους στο νοσοκομείο. Σε βίντεο, το οποίο καταγράφει τις συνομιλίες των δύο πλευρών, ο Ηλ. Σιώρας εξηγεί γιατί πρέπει να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί από την είσοδο του νοσοκομείου.

“Δεν καταλαβαίνουμε την παρουσία της Αστυνομίας. Πείτε στους επικεφαλής ότι εμείς ως εργαζόμενοι, ως υγειονομικοί, ως ήρωες που μας είπε ο Πρωθυπουργός, δε θέλουμε την Αστυνομία εδώ. Τη θέλουμε να πιάνετε τους παράνομους. Εδώ δε μας βοηθάτε.

Ειλικρινά σας το λέμε, η παρουσία σας δημιουργεί άσχημο κλίμα. Για άλλο πράγματα τη θέλουμε την αστυνομία, όχι να είναι μπροστά στα νοσοκομεία. Σας παρακαλούμε, σαν μια συμβολική πράξη αλληλεγγύης στους ήρωες, να αποχωρήσετε από την είσοδο του νοσοκομείου όμορφα και πολιτισμένα και να περιπολείτε στους δρόμους και να βρείτε αυτούς που κυκλοφορούν άσκοπα από την Κηφισιά στη Γλυφάδα για να πιουν τον καφέ τους”.

“Μας θεωρούν ήρωες μόνο όταν δεν έχουμε φωνή”

Σε δηλώσεις ενάντια στην αστυνομική καταστολή προχώρησε από το νοσοκομείο Νίκαιας ο γεν. γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι “η κυβέρνηση σήμερα διέπραξε μια μέγιστη αθλιότητα, στέλνοντας πάνοπλους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, να εισβάλλουν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και να διώξουν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ίδιου του νοσοκομείου.” Ολόκληρη η δήλωσή του εδώ.

Τα λέμε μπαλκόνι: Η φωνή μας να ακουστεί!

Κάλεσμα για δράση στήριξης στον ΕΣΥ από τα μπαλκόνια υπάρχει για σήμερα στις 9 το βράδυ.

“Ανάβουμε τους φακούς μας για να γίνουμε ορατές/οι, ανοίγουμε τα ηχεία να ακούσουν ότι είμαστε εδώ όσες/όσοι το έχουν ανάγκη – ζητάμε η κυβέρνηση να πάψει τα ψέματα και να πράξει άμεσα για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

Παρότι η καραντίνα έχει περιορίσει τη φυσική κοινωνική επαφή και επικοινωνία, δεν σταματάμε να σκεφτόμαστε και να δρούμε στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας!

Θέλουμε το μήνυμά μας να φτάσει παντού: Είτε είμαστε κλεισμένοι/ες στο σπίτι είτε συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εκτός σπιτιού μην έχοντας αυτήν την πολυτέλεια, πάντως σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε αόρατες και αόρατοι!

Στις 9 τα λέμε μπαλκόνι”, σημειώνεται στο κάλεσμα, το οποίο μπορείτε να βρείτε και στο facebook.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια