Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, ώρα 10:30  μ.μ

Η μακρύτερη διαδρομή μου λίγα μέτρα. H απόσταση  από το σπίτι ως τους κάδους των σκουπιδιών. Η νύχτα είναι απόκοσμη, μια ησυχία νεκρική, ακούγεται μόνο το  θρόισμα των φύλλων.  Τα υπολείμματα, τα περιτυλίγματα και τα ανεπιθύμητα των ανθρώπων σφιγμένα μέσα σε χρωματιστές πλαστικές σακούλες περιμένουν υπομονετικά το σκουπιδιάρικο. Η ανία της καραντίνα μας έκανε αναγκαστικά νοικοκύρηδες και βρήκαμε ευκαιρία να ξεσκαρτάρουμε τα σπίτια μας από τα περιττά. Παραδίπλα από τους κάδους, κι άλλα παλιά αντικείμενα αφημένα στο πεζοδρόμιο συνθέτουν ένα αλλόκοτο  σκηνικό. Κοντοστέκομαι και κοιτάζω δυο στρώματα, ένα διπλό και ένα μονό να αντιφέγγουν την ασπράδα τους στο  φως της λάμπας. Ένα παλιό ντουλάπι κουζίνας και πάνω του ένα μεταλλικό στραγγιστήρι πιάτων και ένα κουνιστό ζουζούνι με έξαλλες κεραίες που μου χαμογελάει πονηρά, λες και με προκαλεί να του δώσω κίνηση για  να αρχίζει να τραμπαλίζεται και  να συνεχίζει να ζει. Αποδελτιώνω την σύντομη βόλτα μου με αυτήν την εικόνα. Γιατί έτσι μοιάζει τώρα πια ο κόσμος μας. Ανέγγιχτος, ασάλευτος, ανήμπορος. Θυμίζει ένα παλιό παιδικό παιχνίδι που περιμένει  κάποιον να το σώσει από τη χωματερή, που εκλιπαρεί να βρεθεί ένα παιδί που θα το αρπάξει γελώντας από τις ξύλινες χειρολαβές  και θα ξεκινήσει πάλι το παλιό κούνια μπέλα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια