Στην προσπάθεια ν’ αναχαιτίσει τη σφοδρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, το in.gr επιχείρησε με μία πρωτοφανή διαστρέβλωση της πραγματικότητας να εμφανίσει τον Αλέξη Τσίπρα δίπλα στον Δημήτρη Λιγνάδη σε δημοσίευμα που είχε τίτλο “Είσαι παιδεραστής Αλέξη;”.

Η ιστοσελίδα του ομίλου Μαρινάκη χρησιμοποίησε στιγμιότυπο από εκδήλωση στην οποία βρισκόταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Μπέτυ Μπαζιάνα και με photoshop αντικατέστησε τη σύζυγό με τον σκηνοθέτη, παραβαίνοντας κάθε κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Για το συμβάν προχώρησε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας για καλοθελητές της ενημέρωσης και λαθροχειρίες που υποδηλώνουν πανικό.

Η φωτογραφία πριν το photoshop

 

Η φωτογραφία μετά

 

Tο δημοσίευμα του in.gr

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ν. Ηλιόπουλου:

Πριν από λίγο στο in.gr του γνωστού εφοπλιστή κυρίου Μαρινάκη, δημοσιεύθηκε ως πρώτο θέμα μια πλαστή φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, όπου με μοντάζ έχει αφαιρεθεί η σύντροφος του Μπέτυ Μπαζιάνα και στη θέση της εμφανίζεται ο κ. Λιγνάδης, υπό τον τίτλο: «Είσαι παιδεραστής Αλέξη;»

Ενημερώνουμε τους καλοθελητές της «ενημέρωσης» πως με τέτοιου είδους λαθροχειρίες απλά εκθέτουν τους εαυτούς τους και φανερώνουν τον πανικό που (άραγε γιατί;) τους έχει καταβάλει.

Το πρόβλημα άλλωστε δεν είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει φωτογραφηθεί με τον κ. Λιγνάδη. Ούτε καν οι φιλικές τους σχέσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι επί 20 ημέρες ο κος Μητσοτάκης επιχείρησε να συγκαλύψει το θέμα Λιγνάδη.

Ότι ο εκπρόσωπός του χαρακτήρισε «προσωπικούς» τους λόγους παραίτησής του.

Ότι η κα Μενδώνη μίλησε για «ανυπόστατες φήμες» και ότι ξαφνικά ανακάλυψε πως είναι «επικίνδυνος» μόνο όταν αποκαλύφθηκε ότι κατατίθεται μήνυση από θύμα βιασμού για αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί.

Η συγκάλυψη του κ. Μητσοτάκη, λοιπόν, δεν μαζεύεται με μια fake φωτογραφία από τα site και τα τρολ που τον υποστηρίζουν.

 

Πριν από λίγο στο in.gr του γνωστού εφοπλιστή κυρίου Μαρινάκη, δημοσιεύθηκε ως πρώτο θέμα μια πλαστή φωτογραφία του…

Δημοσιεύτηκε από Νάσος Ηλιόπουλος στις Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια