Με εγκαύματα στο 70% του σώματός της νοσηλεύεται 23χρονη θύμα βιασμού, στην οποία επιτέθηκαν και της έβαλαν φωτιά την ώρα που πήγαινε στο δικαστήριο για να καταθέσει.

Η κατάσταση στην Ινδία αναφορικά με τους βιασμούς και τις δολοφονίες γυναικών είναι εκτός ελέγχου και το τελευταίο βίαιο περιστατικό προκάλεσε ξανά κατακραυγή.

Η 23χρονη δέχθηκε επίθεση από πέντε άνδρες όταν πήγαινε να καταθέσει κατά δύο ανδρών που φέρονται να είναι οι βιαστές της. Η ομάδα που της επιτέθηκε την έσυρε σε ένα χωράφι, την περιέλουσε με πετρέλαιο και της έβαλε φωτιά.

Αυτό είναι το τελευταίο από τα πολλά κρούσματα βίας κατά των γυναικών στην Ινδία. Μόλις την περασμένη εβδομάδα μία 26χρονη βιάστηκε από ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι την σκότωσαν και έκαψαν το πτώμα της. Το ίδιο συνέβη σε μία έφηβη λίγες ημέρες μετά.

Τα περιστατικά αυτά προκάλεσαν κύμα οργισμένων διαδηλώσεων με χιλιάδες να βγαίνουν στους δρόμους απαιτώντας δικαιοσύνη και μεγαλύτερη προστασία για τις γυναίκες.

Στην χτεσινή επίθεση, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο από τους πέντε ήταν οι ίδιοι άνδρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της 23χρονης.

Το πρόβλημα της σεξουαλικής βίας στην Ινδία είναι τεράστιο με περισσότερους από 32.000 βιασμούς να έχουν καταγραφεί μόνο το 2017, όμως ο αριθμός εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερος.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν από την κυβέρνηση να φέρει την ποινή του θανάτου για τους βιαστές, όμως ακτιβιστές εκφράζουν διαφορετική άποψη εκτιμώντας ότι η τιμωρία αυτή δεν αντιμετωπίζει τις κοινωνικές αιτίες από τις οποίες πηγάζει η βία κατά των γυναικών.

Χαρακτηριστικό της διαστρεβλωμένης αντίληψης που επικρατεί είναι το σχόλιο του Ινδού σκηνοθέτη Ντάνιελ Σραβάν, ο οποίος, σχολιάζοντας ένα από τα τελευταία περιστατικά ανέφερε «ο βιασμός δεν είναι κάτι σοβαρό, όμως η δολοφονία είναι ασυγχώρητη. Η κυβέρνηση θα πρέπει να νομιμοποιήσει τον βιασμό χωρίς βία για την προστασία των γυναικών».

*Από την Εφ.Συν.

Διάβασε ακόμη:

Η αστυνομία σκότωσε τους βιαστές – δολοφόνους της 27χρονης στην Ινδία

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια