Το όνομά της είναι Archana Srivastava. Ζει στη Δρέσδη με τον σύζυγό της, τον Bhargav Trivedi. Είναι και οι δύο από την Ινδία. Η Archana κατάγεται από τη Βόρεια περιοχή της Ινδίας και ο σύζυγός της από τη δυτική Ινδία.

Και οι δύο έχουν διαφορετικές τελετές, παραδόσεις και πολιτισμό, συμπεριλαμβανομένων της ιδιαίτερης ενδυμασίας του τόπου τους και του φαγητού. Αγαπούν και σέβονται ο ένας τον πολιτισμό του άλλου και συνεχίζουν να τον ακολουθούν. Αν και μένουν στη Γερμανία τα τελευταία 6 χρόνια, γιορτάζουν εκεί  με ιδιαίτερο ενθουσιασμό κάθε φεστιβάλ σχετικό με τα έθιμα της Ινδίας.

Δείτε τι μας είπε η Archana για την πατρίδα της…

 

 

Οι ομορφιές της χώρας μου

H Gujarat είναι μια πολιτεία στη δυτική ακτή της Ινδίας. Είναι μια από τις κύριες κεντρικές περιοχές του πολιτισμού της κοιλάδας του Ινδού. Το Αχμενταμπάντ (αγγλικά: Ahmedabad) είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρώην πρωτεύουσα της πολιτείας Γκουτζαράτ.

Ο ποταμός Sabarmati:

‘Ενας από τους σημαντικότερους ποταμούς που ρέουν δυτικά στην Ινδία.

Το Riverfront είναι μια καθαρή και όμορφη όχθη του ποταμού Sabarmati στην καρδιά του Αhmedabad. Είναι ένα ωραίο, καθαρό και δροσερό μέρος για να επισκεφθείτε το βράδυ, εάν θέλετε να χαλαρώσετε.

Μπορείτε επίσης να την απολαύσετε με σκάφος. Κατά τη διάρκεια του αγώνα  για την ανεξαρτησία της Ινδίας, ο Μαχάτμα Γκάντι καθιέρωσε το Σαμπαρμάτι Άσραμ ως το σπίτι του στις όχθες αυτού του ποταμού. Είναι ένα ήσυχο μέρος όπου θα δείτε φωτογραφίες, χειρόγραφα και τις αρετές του Γκάντι. Είναι ένα μέρος όπου θα νιώσετει την ηρεμία που αναζητάτε στη ζωή.

Στάδιο Sardar Patel (για τους λάτρεις του κρίκετ):

Από το 2020, αποτελεί το μεγαλύτερο γήπεδο κρίκετ στον κόσμο και το δεύτερο  μεγαλύτερο γήπεδο γενικά, με χωρητικότητα 110.000 θεατές.

Law Garden:

Το Law Garden είναι ένας δημόσιος κήπος στην πόλη. Η αγορά έξω από τον κήπο είναι πολύ διάσημη για τα είδη χειροτεχνίας που πωλούνται από τους ντόπιους. Ο δρόμος στο πλάι του κήπου είναι γεμάτος με πλανόδιους πωλητές, που πωλούν όλα τα είδη τροφίμων.

Λίμνη Κανκαριά:

Η λίμνη Κανκαριά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη στο Αχμενταμπάντ. Βρίσκεται στην περιοχή Maninagar. Ολοκληρώθηκε το 1451 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Σουλτάνου Qutb-ud-Din Ahmad Shah II. Γύρω από αυτό είναι η λίμνη, η οποία έχει πολλά δημόσια αξιοθέατα, όπως ζωολογικό κήπο, τρένο, πόλη των παιδιών, αερόστατο, βόλτες στο νερό, υδάτινο πάρκο, πάγκους με φαγητά – διάφορα είδη ψυχαγωγίας.

Το Kankaria Carnival είναι ένα φεστιβάλ διάρκειας μιας βδομάδας που λαμβάνει χώρα την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού οργανώνονται πολλές πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Λίμνη Vastrapur:

Η λίμνη Vastrapur βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του Ahmedabad. Είναι ένα δημοφιλές σημείο της πόλης. Κάθε Σαββατοκύριακο, πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται αυτήν τη λίμνη. Αυτή τη στιγμή διαθέτει ένα υπαίθριο θέατρο και παιδικό πάρκο. Υπάρχει ένα μονοπάτι γύρω από τη λίμνη που εξυπηρετεί πολλούς πεζοπόρους και πολλοί κάνουν τζόγκινγκ νωρίς το πρωί και τα βράδια. Οι καταπράσινοι χορτοτάπητες που περιβάλλουν αυτήν τη λίμνη χρησιμεύουν επίσης ως κεντρικός κόμβος του Αχμενταμπάντ, όπου διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τακτικά.

Adalaj Stepwell:

Είναι ένα καλό παράδειγμα ινδικής αρχιτεκτονικής. Χτίστηκε το 1498 στη μνήμη του Rana Veer Singh (της δυναστείας των Vaghela του Dandai Des), από τη σύζυγό του, βασίλισσα Rudadevi. Το Stepwell έχει βάθος πέντε ιστοριών. Είναι οκταγωνικό σε κάτοψη στην κορυφή, χτισμένο σε περίπλοκους σκαλισμένους πολυάριθμους πυλώνες. Το σκάψιμο είναι βαθύ ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στα υπόγεια ύδατα σε αυτό το επίπεδο, μετρώντας εποχιακές διακυμάνσεις στη στάθμη του νερού λόγω βροχοπτώσεων με την πάροδο των ετών.

Nal Sarovar Bird Sanctuary:

Το Nal Sarovar είναι ένα καταφύγιο πουλιών. Ακόμα κι αν δεν είστε παρατηρητής πουλιών, θα πρέπει να κάνετε αυτήν τη βόλτα με βάρκα από φυσικό μπαμπού στα ρηχά νερά. Όποιος αγαπά τη φύση, θ’ αγαπήσει σίγουρα αυτό το μέρος.

Ναός Iskon:

Ο ναός ISKCON στο Ahmedabad είναι το καλύτερο μέρος για να ζήσετε πνευματικότητα και ψυχική ευδαιμονία. Αναφέρεται επίσης ως «ναός Hare Krishna». Αυτός ο ναός με την ήρεμη και γαλήνια ατμόσφαιρά του προσφέρει το ιδανικό μέρος για διαλογισμό.

Ναός Hatheesingh Jain:

Είναι ο πιο γνωστός ναός Jain στο Ahmedabad. Κατασκευάστηκε το 1848.

Thol Bird Sanctuary:

Κατασκευάστηκε ως δεξαμενή άρδευσης το 1912. Είναι μια λίμνη γλυκού νερού που περιβάλλεται από έλη. Κηρύχθηκε ως το ιερό Thol Bird Sanctuary, το 1988. Είναι οικότοπος για 150 είδη πουλιών, περίπου το 60% είναι υδρόβια πτηνά. Πολλά αποδημητικά πουλιά φωλιάζουν και αναπαράγονται στη λίμνη και την περιφέρειά της. Τα δύο πιο εξέχοντα είδη πτηνών που καταγράφονται στο ιερό είναι τα φλαμίνγκο και ο γερανός sarus (Grus antigone).

Έθιμα και παράδοση της Ινδίας και της πόλης μου

Στα περισσότερα σπίτια, οι άνθρωποι βγάζουν τα παπούτσια τους στην είσοδο του σπιτιού και αυτό αναμένεται και από τους επισκέπτες. Οι άνθρωποι χαιρετούν ο ένας τον άλλον λέγοντας «Jai Sri Krishna» αναδιπλώνοντας και τα δύο χέρια.

Το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά σε δημόσιους χώρους, όπως σε εστιατόρια.

Οι άνθρωποι στο Αχμενταμπάντ δεν επιδίδονται στο αλκοόλ. Ωστόσο, τα αλκοολούχα ποτά μπορούν ν’ αγοραστούν σε ονομαστική τιμή από τα καταστήματα στο αεροδρόμιο.

Τα φεστιβάλ που γιορτάζονται εδώ, περιλαμβάνουν τα Ganesh Chaturthi, Navratri και Diwali. Ο εορτασμός της γιορτής και της λατρείας περιλαμβάνει το ετήσιο φεστιβάλ χαρταετού στις 14 Ιανουαρίου. Οι βραδιές Navratri γιορτάζονται με διάφορα φολκλόρ τραγούδια του Gujarat σε διαφορετικά μέρη της πόλης.

Η Deepavali γιορτάζει το φεστιβάλ του φωτός, γιορτάζεται με λάμπες και ραγκολί σε κάθε σπίτι. Ένα ετήσιο Rath Yatra στο Jadh-Sud-Bij του Vikram Samit και ένα αναπόσπαστο μέρος του εορτασμού των Τατζαλίων στον μουσουλμανικό ιερό μήνα του Muharram, του πολιτισμού του λαγού.

Αναμνήσεις από την παιδική ηλικία ή την εφηβεία σε σχέση με τα έθιμα και τις παραδόσεις της πόλης μου.

Έχω όμορφες αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ. Όπως και στα φεστιβάλ, η μαμά μου μαγειρεύει πολλά γλυκά και σνακ στο σπίτι. Όλα τα μέλη της οικογένειας μας επισκέπτονταν και γιόρταζαν φεστιβάλ μαζί μας.

Γενικά, όλα τα ηλικιωμένα μέλη δίνουν δώρα στα παιδιά. Το Χόλι ήταν το πιο τρελό φεστιβάλ που γιορτάζω με τους φίλους μου, με χρώματα και νερό. Το Deepawali είναι το αγαπημένο μου φεστιβάλ φώτων και πυροτεχνημάτων.

Τα φεστιβάλ αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του Ινδικού Πολιτισμού που ενώνει κάθε μέλος της οικογένειας. Σε κάθε φεστιβάλ τα μέλη της οικογένειας μαζεύονται και διασκεδάζουν γιορτάζοντας το εντελώς. Οι άνθρωποι στην πόλη μου αγαπούν το φαγητό κι έτσι επιλέγουν να βγαίνουν έξω με φίλους και συγγενείς για να δειπνήσουν μαζί.

Οι άνθρωποι τρελαίνονται για τα Bollywood τραγούδια και προτιμούν να παρακολουθούν αυτές τις ταινίες στα σινεμά. Η Gujarat είναι πολύ διάσημη για τις live παραστάσεις της επί σκηνής και οι άνθρωποι τις λατρεύουν.

Ποιο είναι το τυπικό φαγητό της χώρας σας που θα πρότεινες σ’ έναν νέο επισκέπτη να δοκιμάσει;

Δεν υπάρχει μόνο ένα είδος φαγητού για το οποίο είναι γνωστό το Ahmedabad.

Είδη διατροφής Γκουτζαράτι, όπως Khakhra, Fafda, Dhokla, Thepla, Dalvada, Dabeli, Sev και Farsan είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή είδη διατροφής στο Ahmedabad. Αξίζει να επισκεφθείτε την Manekchowk Food Street, αν θέλετε πραγματικά να απολαύσετε νόστιμα και αυθεντικά φαγητά gujarati.

Θρησκεία και θεοί

Οι άνθρωποι είναι πολύ θρήσκοι στην Ινδία.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι Ινδουιστές και λατρεύουν τον Κρίσνα. Θα βρείτε πολλούς ναούς Krishna.

Υπάρχει μια γιορτή εννέα ημερών της θεάς Durga, γνωστής ως Navratri, κατά τη διάρκεια της οποίας οι άνθρωποι χορεύουν όλη τη νύχτα (η μορφή χορού είναι γνωστή ως Garba) πλαισιώνοντας τη θεά.

Interview in english 

 

Country: India, State: Gujarat, City: Ahmedabad

 

Country – India, State – Gujarat, City – Ahmedabad

Gujarat is a state on the western coast of India.

It is one of the main central areas of the Indus Valley Civilization.

Ahmedabad is the largest city and the former capital of Gujarat. 

sabarmati-

Sabarmati River

The Sabarmati river is one of the major west-flowing rivers in India. It has Riverfront which is a clean and beautiful shore of Sabarmati river at the heart of ahmedabad. It is a nice, clean and cool place to visit in the evening if you want to chill out. You can enjoy the boating also. During India’s independence struggle, Mahatma Gandhi established Sabarmati Ashram as his home on the banks of this river.It is a peaceful place where you will find Gandhiji’s photos, manuscripts and his virtues.  It is a place where you would feel the tranquility and solace you are seeking for in life.

Sardar Patel Stadium (For Cricket Lovers):

As of 2020, it is the largest cricket stadium in the world and the second-largest stadium overall, with a seating capacity of 110,000 spectators.

Law Garden:

Law Garden is a public garden in the city. The market outside the garden is very famous for the handicraft goods sold by local people. The road at the side of the garden is filled with street hawkers selling all kinds of food items.

Kankaria Lake:

Kankaria Lake is the second largest lake in Ahmedabad. It is located in the Maninagar area. It was completed in 1451 during the reign of Sultan Qutb-ud-Din Ahmad Shah II. A lakefront is developed around it, which has many public attractions such as a zoo, toy train, kids city, tethered balloon ride, water rides, water park, food stalls, and entertainment facilities. Kankaria Carnival is a week-long festival held here in the last week of December. Many cultural, art, and social activities are organised during the carnival.

Vastrapur Lake:

Vastrapur Lake is situated in western part of Ahmedabad. It is a popular spot in the city.Every weekend, many people visit this lake. It currently boasts an open-air theater and children’s park. There is a pathway all around the lake which serves many walkers and joggers in the early mornings and in the evenings. The lush green lawns surrounding this lake also serve as a central hub of Ahmedabad, wherein various cultural events take place regularly.

Adalaj Stepwell:

It is a fine example of Indian architecture work. It was built in 1498 in the memory of Rana Veer Singh (the Vaghela dynasty of Dandai Des), by his wife Queen Rudadevi.The stepwell is five stories deep. It is octagonal in plan at the top, built on intricately carved large number of pillars. It was dug deep to access groundwater at that level, accounting for seasonal fluctuations in water level due to rainfall over the years.

Nal Sarovar Bird Sanctuary:

Nal Sarovar is a bird sanctuary, even if you are not a bird watcher you should take this shallow water natural bamboo driven boat ride, any one who loves nature will definitely love this place.

nalsarovar

Iskon Temple:  

The ISKCON Temple in Ahmedabad is the best place to experience spirituality and mental bliss. Also referred to as the ‘Hare Krishna Temple’, this temple with its calm and peaceful atmosphere, offers the perfect spot for meditation.

Hatheesingh Jain Temple:

It is the best known Jain temple in Ahmedabad. It was constructed in 1848.

Thol Bird Sanctuary:

It was constructed as an irrigation tank in 1912. It is a fresh water lake surrounded by marshes. It was declared the Thol Bird Sanctuary in 1988; it is a habitat to 150 species of birds, about 60% are waterbirds. Many migratory birds nest and breed in the lake and its periphery. The two most prominent species of birds recorded in the sanctuary are flamingoes and sarus crane (Grus antigone).

Customs and tradition of India -of my town 

In most of the houses, people take off their shoes at the house entrance and this is expected out of the guests also. People greet each other by saying ‘Jai Sri Krishna’ by folding both the hands.

Smoking is strictly prohibited at public places like restaurants.

People in Ahmedabad do not indulge in boozing. Though, alcoholic drinks can be obtained at a nominal price from the shops at the airport.

The festivals celebrated here, include Ganesh Chaturthi, Navaratri and Diwali. The celebration of the celebration and worship includes the annual kite festival on 14 January. Navratri nights are celebrated with various folk songs of Gujarat in different places in the city.

Deepavali celebrates the festival of light, celebrated with lamps and rangoli in every home. An annual Rath Yatra on Vikram Samit’s Jadh-Sud-Bij and an integral part of the celebration of Tajali in the Muslim holy month of Muharram, the hare culture.

Memories from childhood or adolescence… 

I have beautiful memories from my childhood during festivals. As at festivals, my mom used to cook lots of sweets and snacks at home. All the family members used to visit us and celebrate festivals with us. Generally, all the elder members give gifts to children. Holi was the craziest festival which I used to celebrate with my friends with colors and water. Deepawali is my favorite festival of lights and fireworks.

Festivals are an integral part of Indian Culture which binds every family member together. At  every festival family members gather and have fun by celebrating it altogether. People are foody at my place so they used to go outside with friends and family to dine together.

People are crazy about Bollywood Songs and prefer to watch movies in Theaters. Gujarat is very famous for their live on-stage drama performances and people love it.

What is the typical food of your country-town that you would suggest to a new visitor to try?  

There isn’t just one food item that Ahmedabad is famous for. Gujarati food are items like Khakhra, Fafda, Dhokla, Thepla, Dalvada, Dabeli, Sev, and Farsan are some of the most popular food items in Ahmedabad.

It is worth visiting Manekchowk Food Street, if you really wanna enjoy delicious and authentic gujarati food.

Religion and gods

People are very religious in India. Majority of the people are Hindu and they worship Lord Krishna. You will find lots of Krishna temples. There is a nine-day celebration of Goddess Durga known as Navratri. During which people dance the whole night (the dance form known as Garba) surrounding the Goddess.

Bio:

My name is Archana Srivastava. I am living in Dresden with my husband (Bhargav Trivedi). We both are from India. I am from North region and my husband hails from west India.

We both have different rituals, traditions, and culture including food and clothes. We love and respect each other’s culture and follow. Though we are in Germany from last 6years, we celebrate each festival with enjoyment and excitement.

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια