Σε πολλά μέρη της Ινδίας υπάρχει η νοοτροπία να θεωρούν την γέννηση των αγοριών ευλογία για την οικογένεια ενώ αντίθετα η γέννηση των κοριτσιών θεωρείται οικονομικό βάρος και κακοτυχία, κυρίως λόγω του θεσμού της προίκας.

Δεν ειναι ξένη, άλλωστε, η πρακτική να σκοτώνουν τα νεογέννητα κορίτσια, όπως και η προσπάθεια των ινδικών αρχών να σταματήσουν την επιλεγμένη βρεφοκτονία μέσα από εκστρατείες ευαισθητοποίησης.

Οι κάτοικοι ενός χωριού όμως, του Πιπλάντρι στο Ρατζαστάν της Ινδίας, μάχονται κατά αυτής της προκατάληψης γιορτάζοντας τη γέννηση των κοριτσιών τους φυτεύοντας 111 δέντρα για κάθε βρέφος.

Αυτό το ξεχωριστό τελετουργικό ξεκίνησε όταν ο Shyam Sunder Paliwal, ένας από τους επικεφαλής του χωριού, έχασε την έφηβη κόρη του και φύτεψε ένα δέντρο στη μνήμη της.

Σήμερα, ηγείται μιας προσπάθειας με σκοπό την προστασία και την εκπαίδευση των κοριτσιών του Πιπλάντρι, ώστε μεγαλώνοντας να γίνουν ανεξάρτητες και αυτάρκεις γυναίκες.

Τα δέντρα που φυτεύονται δεν ομορφαίνουν μόνο το χωριό αλλά αποτελούν μια περιβαλλοντική και πολιτιστική επανάσταση όχι μόνο για το χωριό και την Ινδία, αλλά για τον κόσμο ολόκληρο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X