Έρευνα για τις πρακτικές της αστυνομίας στη Μινεάπολη ξεκινά το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Μέρικ Γκάρλαντ, μόλις μία μέρα μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Όπως είπε ο Γκάρλαντ, η έρευνα θα εξετάσει τις πρακτικές που ακολουθεί η αστυνομία, μεταξύ άλλων και τις παραβιάσεις δικαιωμάτων και χρήση βίας.

Photo by Clay Banks on Unsplash

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια