Η 73χρονη Κάρεν Γκάρνερ, που πάσχει από άνοια, εντοπίστηκε τον περασμένο Ιούνιο σε ένα πολυκατάστημα Walmart στο Κολοράντο να μη έχει πληρώσει προϊόντα αξίας 13 δολαρίων.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και όταν έφτασε το πλήρωμα του περιπολικού οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν είναι ανατριχιαστικές. Οι κάμερες που είναι τοποθετημένες στις στολές των αστυνομικών, τους δείχνουν να την πετούν στο έδαφος, να της βάζουν χειροπέδες και να τις δένουν τα πόδια.

Οι αστυνομικοί, ένας άντρας και μια γυναίκα, όπως φαίνεται στο βίντεο που δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα, συλλαμβάνουν την ηλικιωμένη με εξαιρετικά βίαιο τρόπο και ενώ εκείνη περπατάει και μαζεύει λουλούδια και δεν έχει αντιληφθεί τι της λένε.

Όπως καταγγέλλει η δικηγόρος της 73χρονης με άνοια, κατά τη βίαιη σύλληψή της 73χρονης, της έβγαλαν τον ώμο και της έσπασαν τον αγκώνα. Μάλιστα, εμφανίζονται να επικροτούν ο ένας τον άλλο,  να την κοροϊδεύουν και να γελούν μαζί της.

Η δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε ότι η 73χρονη γυναίκα πέρασε έξι ώρες χωρίς ιατρική περίθαλψη ενώ ήταν σε σύγχυση και πονούσε από τα βασανιστήρια που υπέστη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια