Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για το νομοσχέδιο της Λουιζιάνα ενδέχεται να παίξει κομβικό ρόλο για το μέλλον του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση στις ΗΠΑ, καθώς θα πρόκειται για την πρώτη απόφαση επί του θέματος με τη νέα του σύνθεση επί Ντόναλντ Τραμπ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξετάζει σήμερα το νομοσχέδιο της πολιτείας της Λουιζιάνας το οποίο περιορίζει πολύ την πρόσβαση των γυναικών στις αμβλώσεις. Το νομοσχέδιο της Λουιζιάνας μοιάζει με αυτό του Τέξας, το οποίο ακυρώθηκε το 2016 από το Ανώτατο Δικαστήριο επειδή κρίθηκε πολύ περιοριστικό.

Η νέα σύνθεση όμως του Ανώτατου Δικαστηρίου με τους δυο νέους συντηρητικούς δικαστές που διόρισε ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να ανατρέψει την απόφαση του 2016 και επακόλουθα να σημαίνει ότι είναι έτοιμο να ανατρέψει και την ιστορική απόφαση Ρόου εναντίον Ουέιντ του 1973, με την οποία αναγνωρίστηκε το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην άμβλωση.

Ο Τραμπ που έχει προσελκύσει τους πιο δεξιούς, χριστιανούς ψηφοφόρους τασσόμενος ανοικτά κατά των αμβλώσεων, δεν θα χάσει την ευκαιρία να υπογραμμίσει τη νίκη του, στην περίπτωση του που το Δικαστήριο αποφασίσει υπέρ της Λουιζιάνας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του τον Ιούνιο, λίγους μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

 

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια