Για πάνω από 50 μέρες οι διαδηλώσεις στο Πορτλαντ των ΗΠΑ συνεχίζονται.

Οι διαδηλώσεις εκεί ξεκίνησαν όπως και σε άλλες πόλεις με αφορμή την δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη. Στο Πόρτλαντ όμως συνεχίζονται με τη μορφή σκληρών συγκρούεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων.

Μάλιστα, μεταξύ των πρακτικών της αστυνομίας είναι η παράνομη σύλληψη-απαγωγή διαδηλωτών από ομοσπονδιακούς πράκτορες χωρίς διακριτικά. Την προηγούμενη εβδομάδα διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για τέτοιου είδους περιστατικά.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές, έχει αναδυθεί κι ένα κίνημα γυναικών-μητέρων που βγαίνουν στους δρόμους, οι «Μητέρες κατά της αστυνομικης βίας» (Mothers Against Police Brutality) και φτιάχνουν ανθρώπινες αλυσίδες μεταξύ διαδηλωτών κατά του ρατσισμού και των ομοσπονδιακών δυνάμεων.

“Moms are here, feds stay clear,” («Οι μαμάδες είναι εδώ, οι ομοσπονδιακοί να φύγουν»), φώναζε την Κυριακή η ομάδα περίπου 100 γυναικών.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια