Κατηγορίες για κακούργημα παράνομης χρήσης όπλων και πλημμέλημα επίθεσης τετάρτου βαθμού απαγγέλθηκαν σε ζευγάρι λευκών δικηγόρων που απείλησε με όπλα διαδηλωτές, στο Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η εισαγγελέας Κίμπερλι Γκάρντερ δήλωσε πως είναι παράνομο να χρησιμοποιεί κάποιος όπλα με απειλητικό τρόπο και πως κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό στην πόλη του Σεντ Λούις.  «Πρέπει να προστατεύσουμε το δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας και κάθε προσπάθεια να εμποδιστούν μέσω εκφοβισμού δεν θα γίνει ανεκτή», ανέφερε η Γκάρντερ.

Ο δικηγόρος του ζευγαριού χαρακτήρισε «αποκαρδιωτική» την απόφαση του δικαστηρίου, καθώς θεωρεί πως ήταν ξεκάθαρο ότι δεν διαπράχθηκε κάποιο έγκλημα.

Στο Μιζούρι, όπως και σε όλες τις πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν σημειωθεί διαμαρτυρίες ύστερα από τη δολοφονία από αστυνομικό του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε στις 28 Ιουνίου όταν ομάδα διαδηλωτών, που κατευθυνόταν στο σπίτι της δημάρχου πέρασε μπροστά από την ιδιωτική περιοχή του σπιτιού του ζευγαριού. Εκείνοι δήλωσαν πως ένιωσαν απειλή και βγήκαν για να προστατεύσουν την περιουσία τους.

Βίντεο που αναρτήθηκε αμέσως από τους διαδηλωτές απεικονίζει το ζευγάρι να κρατάει ένα τουφέκι εφόδου και ένα πιστόλι και να στοχεύουν κυρίως τους Αφροαμερικανούς διαδηλωτές.

Το βίντεο αυτό ανάρτησε και ο πρόεδρος Τραμπ στην σελίδα του, o οποίος υπερασπίστηκε το ζευγάρι, λέγοντας ότι θα προσπαθήσει να αναιρέσει κάθε κατηγορία εναντίον τους.