Να απομονώσουν αποφασιστικά τις φασιστικές, τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις καλούν την κοινωνία η αθλητική ομάδα Δίας του Αγίου Σύλλα Ηρακλείου με αφορμή  τις ρατσιστικές συγκεντρώσεις μίσους που έλαβαν χώρα στη Σούδα και στο Ηράκλειο τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει, δεν είναι καιροί για ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις, αλλά τώρα πιο πολύ από ποτέ πρέπει να φανεί η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή τις ρατσιστικές συγκεντρώσεις μίσους που έλαβαν χώρα στη Σούδα και στο Ηράκλειο στις 4/5/20 πιστεύουμε ότι είναι χρέος μας να τοποθετηθούμε, καθώς οι ζωές μας δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και αθλητισμός. Η πανδημία και η οικονομική κρίση που έρχεται δεν γνωρίζει σύνορα.

Οι συνθήκες αυτές επιβάλλουν το δυνάμωμα της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών και την απομόνωση κάθε ρατσιστικής φωνής. Δίπλα μας είναι κάθε άνθρωπος που υπερασπίζεται την ισότητα, την ελευθερία και τα ιδία δικαιώματα μεταξύ των ανθρώπων ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού και φασισμού. Απέναντι μας είναι κάθε ρατσιστική φωνή από τον Έβρο ως την Κρήτη. Απέναντι μας είναι αυτοί που συμβάλλουν στην εξαθλίωση των λαών κόβοντας μισθούς, συντάξεις και προκαλώντας πολέμους, πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες .

Υπενθυμίζοντας εδώ ότι και ο ελληνικός λαός, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας έχουν υπάρξει πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες στο παρελθόν, εξαιτίας πολέμων. Καλούμε τους συμπολίτες μας να απομονώσουν αποφασιστικά τις φασιστικές, τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις. Ο αθλητισμός ενώνει τους λαούς. Υγεία σε όλο τον κόσμο. Στο επανιδείν στα γήπεδα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια