Όπως καταγγέλει πολίτης στην κρητική ιστοσελίδα candiadoc χτες το πρωί αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο σε άτομο με “ειδικές ανάγκες επικοινωνίας” στην περιοχή της Αλικαρνασσού, αφού πρώτα πάρκαραν ενώ υπήρχαν δεκάδες θέσεις κενές πάνω σε διάβαση πεζών.

Παρότι δε οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για την κατάσταση του ατόμου από γείτονες και τη δεινή οικονομική του θέση, επέμειναν στο πρόστιμο, προσθέτωντας ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικού αυταρχισμού μέσα στην πανδημία.

Η καταγγελία του πολίτη

Πρωί Τετάρτης 16ης Νοεμβρίου και ώρα 8.30πμ.

Οι δρόμοι άδειοι, μπροστά δεκάδες θέσεις κενές, δεξιά το ίδιο. Παρ’ όλ’ αυτά επιλέγουν να σταματήσουν πάνω στη διάβαση πεζών. Εκεί που αν το είχε πράξει οποιοσδήποτε στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έφευγε με ένα πρόστιμο και χωρίς πινακίδες για εύλογο διάστημα.

Ακόμα χειρότερη κάνει την κατάσταση ο λόγος που επέλεξαν να σταματήσουν εκεί. Έπιασαν τον κακό! Βρέθηκαν να δίνουν κλήση σε μεσήλικα με ειδικές ανάγκες επικοινωνίας, γνωστό στην κοινωνία της Αλικαρνασσού. Αδυνατώ να πιστέψω ότι καταλαβαίνει την κρισιμότητα της κατάστασης και τι σημαίνει πανδημία. Γι’ αυτούς θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει η πρόνοια.

Τα όργανα της τάξης(;) ενημερώθηκαν για την κατάσταση του κυρίου αλλά και την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση που ζει αυτός και η οικογένεια του. Δεν έδωσαν όμως καμία σημασία και τότε ο ένας εκ των δύο συνέχισε με απίστευτο μένος να συμπληρώνει την κλήση για μάσκα και έντυπο μετακίνησης. Ένα έντυπο που δεν είναι σε θέση να γράψει αλλά ούτε ξέρει πως να στείλει μήνυμα.

Υ.γ.1 Κύριοι κύριοι, είναι προτιμότερο να βοηθάτε αυτούς τους ανθρώπους παρά να τους τιμωρείτε. Αν μη τι άλλο, ανθρωπιά .

Υ.γ.2 Πρόστιμο για παράνομη στάση θα πληρώσετε;

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις, 27 προσαγωγές και τραυματισμοί

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια