Θετικό στο νέο κορονοϊό βρέθηκε ένα αγοράκι ενός έτους σε τεστ που έγινε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το παιδάκι που είναι ασυμπτωματικό βρίσκεται στο σπίτι του σε περιορισμό και οι γονείς του έχουν πάρει οδηγίες τι πρέπει να κάνουν.

Σε καραντίνα έχει μπει όλη η οικογένεια που θα μείνει στο σπίτι ενώ έχουν υποβληθεί σε τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Στο Βενιζέλειο βρέθηκα θετικοί στο τεστ και δύο άνδρες, ένας 53χρονος που παραμένει στο σπίτι του και ένας 83χρονος με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλεύεται στην κλινική covid-19 του νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι από τα 270 ανακοινωθέντα σημερινά κρούσματα τα δέκα είναι στην Κρήτη. Από τέσσερα σε Ηράκλειο και Χανιά και δύο στο Ρέθυμνο.

Θετικός φοιτητής

Στο μεταξύ το Πανεπιστήμιο Κρήτης προχώρησε για σήμερα στην αναβολή του προγράμματος εξεταστικής του Τμήματος Φυσικής, της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ μετά το κρούσμα COVID- 19 που εντοπίστηκε σε φοιτητή του Τμήματος.

Η εξεταστική ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα. Την Τρίτη, ο εν λόγω φοιτητής προσήλθε στο πανεπιστήμιο, προκειμένου να εξεταστεί διά ζώσης σε μάθημα. Επειδή είχε συμπτώματα, υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο ήταν θετικό. Αμέσως, ενημέρωσε την πρυτανεία και τη γραμματεία του τμήματος Φυσικής για αυτό.

Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας (χρήση μάσκας, απόσταση δύο -2- μέτρων, απολύμανση πριν και μετά) κατά τη διάρκεια της εξέτασης του εν λόγω φοιτητή. Τονίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά ακολουθώντας τους κανόνες που έχει ορίσει η πολιτεία.

*Με πληροφορίες από ΕΡΤ και LiFO

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια