Αντιμέτωποι με νεαρούς αντιφασίστες βρέθηκαν οι ελάχιστοι ακροδεξιοί που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συνάντηση το απόγευμα της Παρασκευής σε χώρο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), στο Ηράκλειο, με σκοπό να οργανώσουν την ομαδική μετάβασή τους στον Έβρο για να «φυλάξουν τα σύνορα».

Νεαροί, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο χώρο γύρω από το κτίριο του γυμναστηρίου «Μάρκος Καραναστάσης» του ΕΛΜΕΠΑ, όπου είχαν δώσει ραντεβού οι ακροδεξιοί.

Όπως έγινε γνωστό, κάποια στιγμή επικράτησε ένταση, όταν παρέα ακροδεξιών επιχείρησε να πλησιάσει στο χώρο και βρέθηκε αντιμέτωπη με ομάδα αντιφασιστών. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους ακροδεξιούς μεταφέρθηκε αιμόφυρτος σε νοσοκομείο.

Τελικά η αντισυγκέντρωση φαίνεται να πέτυχε το στόχο της, καθώς ελάχιστοι ήταν οι ακροδεξιοί που εμφανίστηκαν στην περιοχή και ενδεχομένως οι περισσότεροι αποχώρησαν όταν διαπίστωσαν την παρουσία των αντιφασιστών.

Μπλόκο και από την πρυτανεία

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα η πρυτανεία του ΕΛΜΕΠΑ είχε αρνηθεί να παραχωρήσει αίθουσα στους ακροδεξιούς της «ομάδας εθελοντών φύλαξης συνόρων» για να πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωσή τους. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η πρυτανεία του πανεπιστημιακού ιδρύματος ανέφερε:

«Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, στη συνεδρίαση με αρ. πράξης 25/05.03.2020, αποφάσισε ομόφωνα ότι:

Δεν εγκρίνει την παραχώρηση αίθουσας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για την πραγματοποίηση συνέλευσης στην «ομάδα εθελοντών φύλαξης συνόρων» την Παρασκευή 06/03/2020, καθώς αποτελεί πάγια θέση του Ιδρύματος η παραχώρηση χώρων του Πανεπιστημίου μόνο σε θεσμοθετημένους φορείς, συλλόγους και συλλογικότητες που έχουν άμεση σχέση με το Ίδρυμα (π.χ. φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτιστικοί σύλλογοι, κ.α.), την εκπαίδευση, την Πολιτεία, την κοινωνία και τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους τους.

Επισημαίνει ότι κακώς δημοσιοποιήθηκε σε τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ότι η συνέλευση της «ομάδας εθελοντών φύλαξης συνόρων» θα πραγματοποιηθεί σε χώρο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, χωρίς να έχει δοθεί η σχετική άδεια από τις Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος».

Πηγή: inotos.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια