Μεγάλες ποσότητες άγριας καταστολής έβγαλε από τη φαρέτρα της την Τρίτη η γαλλική αστυνομία για να διαλύσει την πορεία διαμαρτυρίας των υγειονομικών στο Παρίσι.

Οι τελευταίοι διαμαρτύρονται έντονα -εδώ και μήνες-για τις ελλείψεις προσωπικού και μέσου που όπως τονίζουν στοίχισαν ζωές κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Ζητούν, λοιπόν, προσλήψεις αλλά και περισσότερα μέσα για να κάνουν πιο καλά και αποτελεσματικά τη δουλειά τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι από τα πλέον ευφάνταστα συνθήματα της πορείας ήταν “Mars heros, juin zeros” που σημαίνει ήρωες το Μάρτιο αλλά μηδενικά τον Ιούνιο. Ο λόγος προφανής. Η αστυνομία ήταν υπέρ το δέον βίαιη κατά τη διάρκεια της πορείας.

Ο Ολιβιέ, υγειονομικός 47 ετών, έδωσε το στίγμα της διαδήλωσης: “Πίστευαν ότι θα ήμασταν εξαντλημένοι για να είμαστε θυμωμένοι. Αλλά θα αντέξουμε μέχρι το τέλος. Δεν θα αφήσουμε τα δημόσια νοσοκομεία να πεθάνουν”. Κοντολογίς: Ενας ακόμη μεγάλος μπελάς για τον Εμανουέλ Μακρόν και την κυβέρνηση.

 

Η στιγμή της άγριας σύλληψης υγειονομικού. Η 50χρονη γιατρός βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας, κόλλησε και γιατρεύτηκε και τώρα συλλαμβάνεται «σαν σκυλί»: