Εν όψει της αυριανής ιστορικής μέρας, μέσα στα τόσα ανάμεικτα και χειμαρρώδη συναισθήματα που μας κατακλύζουν, παράλληλα με την ανατριχίλα που αισθανόμαστε σε σώμα και ψυχή παρακολουθώντας και στηρίζοντας τη μεγαλειώδη μάχη της αγωνίστριας Μάνας όλων των αγωνιστών, καλό είναι να θυμόμαστε πάντα όλα τα πρόσωπα του φασισμού ώστε να μην του επιτρέψουμε ξανά ποτέ να εισχωρήσει στις ζωές μας. Γιατί όσο παράξενο κι αν ακούγεται ο φασισμός, αν και ακραία brutal φαινόμενο, μπορεί να λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά μασκαρεμένος. Μασκαρεμένος σε καθημερινά στερεότυπα που δεν έχουμε μπει στη διαδικασία να εντοπίσουμε ώστε να καταπολεμήσουμε. Μασκαρεμένος σε συνήθειες αιώνων που ρίζωσαν μέσα μας τις αδικίες και τις διακρίσεις. Μασκαρεμένος σε “απελπισία του απλού κοσμάκη”, ένα από τα πιο γλοιώδη του πρόσωπα που ξεπλένει κάθε απάνθρωπη συμπεριφορά βαφτίζοντάς τη άμυνα απέναντι σε κακουχίες.

Ο φασισμός κρύβεται πίσω από κάθε προσωπείο σκληροπυρηνικού εργοδότη που το παίζει αφεντικό, πίσω από κάθε γείτονα που ισχυρίζεται πως δεν είναι εθνικιστής αλλά πατριώτης ενώ βρίζει και καταριέται με την πρώτη ευκαιρία κάθε χρώμα δέρματος που δεν είναι στην απόχρωση του δικού του. Κρύβεται πίσω από κάθε φανατισμένο θρησκόληπτο οποιασδήποτε θρησκείας, πίσω από κάθε γονιό που θα μάθει το παιδί του να μισεί και να φοβάται όσα δεν καταλαβαίνει, πίσω από κάθε μισογύνη που δεν έχει καν συνειδητοποιήσει ότι είναι τέτοιος. Ο φασισμός κρύβεται πίσω από κάθε κυβέρνηση, κάθε εξουσιαστή που απομυζά καθημερινά μέχρι τελευταίας ρανίδας τις αξιοπρέπειές μας μαζί με την ποιότητα ζωής μας που έχουμε ξεχάσει ότι δεν είναι μόνο μια στυγνή επιβίωση.

Ο φασισμός κρύβεται πίσω από κάθε οδηγό που παρκάροντας όπου γουστάρει αδιαφορεί για όσους συνανθρώπους μας ανήκουν στα Α.Μ.Ε.Α. Ο φασισμός κρύβεται πίσω από κάθε σπουδαίο και τρανό οποιουδήποτε κλάδου που αδιαφορεί παντελώς για τα προβλήματα των νεότερων συναδέλφων του απλώνοντας τα πλοκάμια του σε ό,τι μπορεί να αρπάξει ο ίδιος. Ο φασισμός κρύβεται πίσω από τις συντεχνίες και τις κλίκες, πίσω από κάθε τραμπούκο γονιό που μεγάλωσε ως φοβισμένους τραμπούκους τα παιδιά του. Κρύβεται πίσω από κάθε επίκληση στην αυθεντία που αυθαίρετα κουτουπώνει οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, κρύβεται πίσω από τη στέρηση ευκαιριών σε όσους τολμούν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους χωρίς κάποιον μπάρμπα για στήριγμα.

Ο φασισμός δεν είναι επικίνδυνος μόνο όταν κραυγάζει από μακριά την ίδια του την μπόχα. Ο φασισμός σκοτώνει από ανθρώπους μέχρι ψυχές. Αργά, καθημερινά, βασανιστικά και ύπουλα.

Γι’ αυτό εν όψει της αυριανής ιστορικής μέρας ας σταθούμε όλοι ενωμένοι ώστε να πατάξουμε τον φασισμό σε κάθε του μορφή. Γύρω μας και μέσα μας. Γιατί το φίδι μπορεί να αλλάζει δέρμα αλλά παραμένει πάντα φίδι. Κι όταν καμουφλάρεται μπορεί πιο εύκολα να σου επιτεθεί.

Ο Παύλος μέσα μας θα ζει, τσακίζουμε όλοι τους ναζί!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια