Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν έξω από τις φοιτητικές εστίες το βράδυ της Πέμπτης, την ώρα που ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστιών Θεσσαλονίκης πραγματοποιούσε τη γενική του συνέλευση στο γηπεδάκι δίπλα από τις εστίες. Όπως δηλώνουν οι φοιτητές, υπήρξε απόπειρα εισβολής των ΜΑΤ σε μια συνέλευση που κρατούσαν αποστάσεις και φορούσαν μάσκες.

Μετά την πρώτη εμφάνιση αστυνομικών της ασφάλειας προστέθηκαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ οι φοιτητές φώναξαν συνθήματα ενάντια στην καταστολή.

Στη συνέχεια οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ αποχώρησαν από το σημείο.

«Το βράδυ 12/11 ο ΣΟΦΕΘ πραγματοποιούσε τη γενική του συνέλευση στο γηπεδάκι ακριβώς δίπλα απο τις εστίες. Προς το τέλος κατά τις 10, βλέπαμε για ένα μισάωρο να περνάνε αμάξια της ασφάλειας και γενικά ασφαλίτες.Στις 10:10 περίπου βλέπουμε να εμφανίζονται αρκετές μηχανές της αστυνομίας και 2 διμοιρίες ΜΑΤ. Ο κόσμος κρατούσε προφανώς αποστάσεις ,φορούσε μάσκες και δεν πανικοβλήθηκε. Σύσσωμος άρχισε να φωνάζει συνθήματα ενάντια στους μπάτσους και εν τέλει η αστυνομία αποχώρησε και ολοκληρώθηκε κανονικά, η συνέλευση.

Ενάντια στη κρατική καταστολή , στη διαχείριση της πανδημίας και στη λογική που μας θέλει κλεισμένους στα σπίτια μας να βλέπουμε τις ζωές μας να εξαθλιώνονται, απαντάμε.

Δεν θα μείνουμε σπίτια μας!

Θα βγούμε στο δρόμο να σπάσουμε το φόβο και τη κρατική τρομοκρατία !

Όλοι και όλες στη πορεία τη Τρίτη 17 Νοέμβρη» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Να θυμίσουμε ότι ο ΣΟΦΕΘ καλούσε εδώ και καιρό τον ΙΝΕΔΙΒΙΜ και την πρυτανεία του ΑΠΘ για λήψη μέτρων προστασίας από τον ιό με μαζικά τεστ δηλώνοντας ότι βρίσκονται εντελώς εκτεθειμένοι στις συνθήκες αυτές. Ωστόσο, παρά τις εκκλήσεις η κυβέρνηση συνεχίζει να στοχοποιεί τους νέους αφήνοντας τους έρμαια της αδιαφορίας της.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια