Η εταιρεία Galp «πάτησε» πάνω στις πρόσφατες αλλαγές της ισπανικής νομοθεσίας (καθώς πλέον πρέπει να γίνεται καταγραφή της εισόδου και της εξόδου των εργαζομένων από τον χώρο εργασίας) και κατάφερε μέσω απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου να αφαιρεί από τους μισθούς των εργαζομένων που καπνίζουν ή πίνουν καφέ, μέρος του μισθού τους, σύμφωνα με το BBC.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της εταιρείας, οι εργαζόμενοι που επιλέγουν να τρώνε εν ώρα εργασίας ή να αφήνουν το γραφείο τους για να καπνίσουν, δεν έχουν δικαίωμα να πληρώνονται στην ολότητα της ημερήσιας σύμβασής τους.

Πλέον, οι εταιρείες μπορούν να καταγράψουν με ακρίβεια πόσο χρόνο περνούν οι εργαζόμενοι στο γραφείο τους, ούτως ώστε -όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Galp- να υπολογίσουν και τα χρήματα που θα πρέπει να τους δοθούν βάσει του «καθαρού» χρόνου εργασίας.

Πάντως, η συνδικαλιστική οργάνωση που οδήγησε την υπόθεση της Galp στα δικαστήρια, σκοπεύει να προσβάλλει εκ νέου την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου.

*Από το Documento

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια