Ασύλληπτο είναι το μέγεθος της τραγωδίας με την πανδημία του κορονοϊού στην Ισπανία. Σε σημείο μάλιστα που τα νοσοκομεία δεν μπορούν πλέον να διαχειριστούν τους εκατοντάδες ασθενείς που φτάνουν καθημερινά.

Βλέποντας αυτή τη δραματική κατάσταση που βιώνει η χώρα της, η 84χρονη Margarita Gil Baro αποφάσισε να μην μείνει με σταυρωμένα χέρια. Όπως μεταδίδει η ισπανική ‘El Mundo’, η συμπαθέστατη κυρία αν και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, κάνει το δικό της αγώνα απέναντι στον κορονοϊό, από το σαλόνι του σπιτιού της.

Έτσι, καθημερινά κάθεται οκτώ με εννιά ώρες στη ραπτομηχανή της και ράβει 50 μάσκες την ημέρα της οποία στέλνει στα νοσοκομεία της Ανδαλουσίας όπου διαμένει και έχουν ανάγκη από μάσκες.

Κινήσεις όπως αυτή σίγουρα συγκινούν και μας κάνουν να αισιοδοξούμε πως με συλλογική προσπάθεια, όλη αυτή η περιπέτεια κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια