Πρόστιμο σε άστεγο επιβλήθηκε στη Μαδρίτη, με τους περισσότερους άστεγους να μην μπορούν να βρουν δημοτικό κατάλυμα εξαιτίας της δεξιάς δημοτικής αρχής που δεν θέλει περιττές δαπάνες

Του Αργύρη Παναγόπουλου (Αυγή)

Η αστυνομία της Μαδρίτης έδωσε πρόστιμο στον 58χρονο Π. Μαγί γιατί είναι άστεγος την εποχή της πανδημίας, αφού η δεξιά δημοτική αρχή έχει εγκαταλείψει στην πράξη στη τύχη τους περίπου 650 αστέγους που κοιμούνται στο δρόμο, από τους 2.772 συνολικά άστεγους της πόλης.

Ο Μαγί όχι μόνο δεν μπόρεσε να βρει ένα από τα ελάχιστα δημοτικά καταλύματα την εποχή της πανδημίας, αλλά δεν κάνει μπάνιο εδώ και ενάμιση μήνα, γιατί ο δήμος έκλεισε τα δημόσια μπάνια,  που μπορείς να χρησιμοποιήσεις με 50 λεπτά.

Το ύψος του προστίμου είναι ακόμη άγνωστο, αλλά ο Μαγί είναι γνωστό ότι μένει εδώ και 25 χρόνια στους δρόμους και έχει υψηλό ποσοστό αναπηρίας. Η είδηση ότι του επιβλήθηκε πρόστιμο πυροδότησε μια γενική κατακραυγή στα κοινωνικά δίκτυα.

Η περιφερειακή και δημοτική αρχή της Μαδρίτης έχουν αδιαφορήσει για τους άστεγους, ενώ εκπρόσωποι συνδικάτων των κοινωνικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών έχουν καταγγείλει ότι οι δεξιές αρχές τις Περιφέρειας και του δήμου αντιμετωπίζουν τους ευάλωτους ως ένα επιπλέον έξοδο που δεν πρέπει να κάνουν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X