Κι ενώ οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των Παλαιστίνιων κρατουμένων, πολλοί από τους οποίους είναι παιδιά, συνεχώς αυξάνονται, ενώ οργανώσεις και φορείς καλούν το Ισραήλ να τερματίσει τη φυλάκιση Παλαιστινίων κρατουμένων χωρίς δίκη, δεδομένου και ότι η Διεθνής Αμνηστία επιβεβαιώνει ότι τουλάχιστον 500 άτομα κρατούνται χωρίς κατηγορία ή δίκη, μέλη Ισραηλινής δεξιάς οργάνωσης  στήσανε μπάρμπεκιου έξω από τη στρατιωτική φυλακή Όφερ στη Δυτική Όχθη, όπου 1.500 Παλαιστίνιοι πραγματοποιούν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησης.

Όπως αναφέρει ο πολιτικός σχολιαστής Mo Ansar στο RT News, ο Marwan Barghouti, ο οποίος βρισκόταν στις ισραηλινές φυλακές για περίπου 15 χρόνια δήλωσε ότι «η απεργία πείνας είναι η πιο ειρηνική μορφή αντίστασης που υπάρχει. Προκαλεί τον πόνο μόνο στους συμμετέχοντες και στους αγαπημένους τους, με την ελπίδα ότι τα κενά στομάχια και η θυσία τους θα βοηθήσουν το μήνυμα να αντηχεί πέρα ​​από τα όρια των κυττάρων τους. Και, ως απάντηση σε αυτό, οι Ισραηλινοί θεωρούν αστείο και έξυπνο να οργανώσουν μπάρμπεκιου μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους που λιμοκτονούν στις φυλακές, μαγειρεύοντας μπροστά τους, χλευάζοντάς τους. Είναι αποτρόπαιο».

Ο Barghouti έγραψε πρόσφατα στην New York Times, όπου μίλησε για τους θανάτους, τα βασανιστήρια, την απάνθρωπη μεταχείριση, την κατάργηση των δικαιωμάτων οικογενειακής επίσκεψης. Υπενθύμισε επίσης ότι κάποιοι από αυτούς τους κρατούμενους είναι παιδιά ηλικίας 10, 12, 14 ετών. Τα παιδιά που φυλακίστηκαν για τί; Επειδή πετούσα πέτρες; Τα μεγάλα ερωτήματα που θέτει και η Διεθνής Αμνηστία και άλλοι σε όλο τον κόσμο σχετικά με τις αυξανόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος αυτών των Παλαιστινίων κρατουμένων, παραμένουν αναπάντητα.

*Από άρθρο του tvxs.gr το 2017

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια