Υπέρ της παραπομπής του Ματέο Σαλβίνι σε δίκη ψήφισε σήμερα η Γερουσία της Ιταλίας, σχετικά με την υπόθεση εγκλωβισμού μεταναστών στο πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής Gregoretti, τον περασμένο Ιούλιο.

Ο ακροδεξιός ηγέτης της Λέγκας κατηγορείται για στέρηση της ατομικής ελευθερίας σε 130 μετανάστες και πρόσφυγες, καθώς τότε ως Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας είχε δώσει εντολή να παραμείνουν στο πλοίο για έξι ημέρες, μέχρι τη στιγμή που άλλα ευρωπαϊκά κράτη προθυμοποιήθηκαν να τους υποδεχθούν.

Η ιταλική Γερουσία ψήφισε υπέρ της παραπομπής Σαλβίνι , αλλά ο αριθμός των γερουσιαστών που εκφράσθηκαν υπέρ και όσων καταψήφισαν την παραπομπή θα ανακοινωθεί στις 19:00 ώρα Ιταλίας κι αυτό οφείλεται σε μια διαδικαστική ιδιαιτερότητα, η οποία επιτρέπει στα λιγοστά μέλη της Γερουσίας που δεν ψήφισαν, να το πράξουν μέχρι εκείνη την ώρα.

Όπως αναμενόταν, ο Σαλβίνι επέμενε στη θέση του και υπερασπίστηκε τα όσα έκανε τον περασμένο Ιούλιο, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι έκανε το χρέος του απέναντι στην πατρίδα του, με το να κρατήσει του μετανάστες εν πλω και έξω από την Ιταλία για έξι ημέρες. Μιλώντας νωρίτερα στην ολομέλεια της Γερουσίας, ο ακροδεξιός ηγέτης της Λέγκας υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «η υπεράσπιση των συνόρων ήταν χρέος μου. Η υπεράσπιση της πατρίδας είναι ιερό χρέος και θεωρώ ότι αυτό έπραξα. Πάντως δεν ζητώ να με βραβεύσουν και αν πρέπει να τελεσθεί δίκη, ας τελεσθεί», ενώ δήλωσε πως οι αποφάσεις σχετικά με τους μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο ελήφθησαν από όλη την προηγούμενη ιταλική κυβέρνηση και όχι μόνον από τον ίδιο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια