Στο στόχαστρο των νεοφασιστών της Forza Nuova μπήκαν μαγαζιά κινέζων πολιτών στην Μπρέσια της Ιταλίας.

Αφορμή για τις ενέργειες των μελών του νεοφασιστικού κόμματος είναι η έξαρση του νέου κορωνοϊού στην Κίνα και η ραγδαία εξάπλωσή της.

Σύμφωνα με την Corriere Della Sera συγκεκριμένα άτομα που ανήκουν στη «Forza Nuova»  κόλλησαν αφίσες στις βιτρίνες των καταστημάτων και πέταξαν τρικάκια που έγραφαν τα εξής:

«Με αφορμή τον κορωνοϊό σας συμβουλεύουμε περισσότερο από ποτέ να στηρίξετε τα τοπικά προϊόντα και τις ιταλικές επιχειρήσεις. To να “αγοράζετε ιταλικά” είναι ηθικό χρέος. Για να είστε απόλυτα ασφαλείς για την ποιότητα των προϊόντων, για να διασφαλίσετε τους τομείς της βιομηχανίας και μεταποίησης και για να βοηθήσετε την ιταλική οικονομία».

Σύμφωνα με το ιταλικό ΜΜΕ, ανάλογα περιστατικά υπήρξαν και σε άλλες περιοχές της βόρειας Ιταλίας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια