Απεργία για την Τετάρτη 25 Μαρτίου έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα των μεταλλωρύχων στην επαρχία της Λομβαρδίας, που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό

Η απεργία σύμφωνα με τα συνδικάτα, γίνεται προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία των μελών τους καθώς κυβερνητικό διάταγμα, που προβλέπει το προσωρινό κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων λόγω του κορωνοϊού, περιλαμβάνει πολλά «παραθυράκια» και εξαιρέσεις.

Τα τρία κύρια συνδικάτα, FIOM, FIM και UILM, ανέφεραν σε μια δήλωση πως ο κατάλογος των επιχειρήσεων που μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται «έχει επεκταθεί υπερβολικά, καλύπτοντας τομείς αμφίβολης σημασίας» και αφήνοντας στις επιχειρήσεις «υπερβολική διακριτική ευχέρεια» στα αιτήματα για εξαιρέσεις. Λεπτομέρειες για την απεργία τους θα ανακοινωθούν τις ερχόμενες ημέρες.

Στο κυβερνητικό διάταγμα, που υπογράφτηκε χθες, αναφέρεται ότι όλες εκτός από τις «απαραίτητες» επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές έως τις 3 Απριλίου, και παρατίθεται ένας μακρύς κατάλογος τομέων που θεωρούνται απαραίτητοι.

Τα τρία κυριότερα συνδικάτα, FILCTEM, FEMCA και UILTEC, ανέφεραν σε μια δήλωση πως στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχουν υπάλληλοι όλων των επιχειρήσεων που πιστεύουν ότι δεν θα έπρεπε να ενταχθούν στον κατάλογο των επιχειρήσεων που η λειτουργία τους είναι απαραίτητη για τις τρέχουσες ανάγκες της χώρας και όπου η ασφάλεια δεν είναι διασφαλισμένη.

Υπενθυμίζεται ότι η Λομβαρδία είναι η περισσότερο πληγείσα από την επιδημία περιοχή της Ιταλίας, που είχε προκαλέσει 5.476 θανάτους σε όλη τη χώρα μέχρι και χθες, Κυριακή.

LIFO

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια