Μουσικό καφενείο “Στου Στράτου”
Φωκίωνος Νέγρη 57
Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-8628187

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 & 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, στις 22.00

xoris to fylarxoΚατερίνα Κωνσταντίνου & Αγγέλικα Παπανικολάου
Χωρίς τον Φύλαρχο

Για δύο συνεχόμενες Τετάρτες 10 και 17 Δεκεμβρίου ελεύθερες «Χωρίς τον Φύλαρχο» η Κατερίνα Κωνσταντίνου στο Τραγούδι και η ΑγγέλικαΠαπανικολάου στο ακορντεόν παίζουν επιλεγμένα ελληνικά τραγούδια που έχουν αγαπήσει χωρίς περιορισμούς, όπως και κάποια νέα τραγούδια της Κατερίνας. Καλεσμένος τους στο μπουζούκι όπου θα μοιραστεί μαζί τους μοναδικές συνθέσεις του Μάνου Χατζηδάκι, Γιώργου Ζαμπέτα και Μανώλη Χιώτη αλλά και ένα δικό του τραγούδι είναι ο ΜίκκοΠαπαδόπουλος Λάιτινεν.

Είσοδος 8€ με ποτό.

https://www.facebook.com/events/400927306728381/?pnref=story

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 & 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, στις 22.30

liougkosΗλίας Λιούγκος
Έτσι και περάσει ένας χρόνος”

Συνοδεύει στο πιάνο και τραγουδάει η Δέσποινα Στεφανίδου.

Ο Ηλίας Λιούγκος, συνεργάτης, φίλος και μαθητής του Μάνου Χατζιδάκι, τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου θα τραγουδάει στο Μουσικό καφενείο “Στου Στράτου”.Από τις 5 Δεκεμβρίου, με τη Δέσποινα Στεφανίδου που τον συνοδεύει στο πιάνο και τραγουδάει, θα παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα βασισμένο σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, Ηλία Λιούγκου και άλλων.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα θα περιέχει:

Α) Τραγούδια Ηλία Λιούγκου από προηγούμενους κύκλους όπως “Κωμοπόλεις”, Της ιστορίας το ποδήλατο, “Το φιλί μου ταξιδεύει”, “Θα τραγουδήσω απόψε για μένα” και απ’ τον καινούριο με τίτλο “Τα τραγούδια της Αρσινόης”.

Β) Τραγούδια Μάνου Χατζιδάκι, από τους κύκλους: Ρωμαϊκή αγορά”, “Αντικατοπτρισμοί”, Αθανασία “Μεγάλος Ερωτικός” “Λαϊκή Αγορά”, “Αμέρικα-Αμέρικα”, και άλλα τραγούδια του συνθέτη.

Γ) Απρόβλεπτα τραγούδια. Κάποια τραγούδια που θα είναι εκτός προγράμματος και θα προκύπτουν εκείνη τη στιγμή

Ενδεικτικά παραθέτουμε κάποιους τίτλους τραγουδιών:Ήρθε βοριάς ήρθε νοτιάς, Μη σκέφτεσαι Γερμανικά, Αθανασία, Κεμάλ, Κωμοπόλεις, Ζανέτα, Τσάμικος, Έτσι και περάσει ένας χρόνος, Περιμπανού, Γεννήθηκα για να πονώ, Θα τραγουδήσω απόψε για μένα, Δεροπολίτισα, Για την αγάπη λίγοι, Για πού το ‘βαλες καρδιά μου, Χάρτινο το φεγγαράκι και…

Τιμή εισιτηρίου 10€ με ποτό

https://www.facebook.com/events/1494846797465536

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, στις 22.00

The Voyage Trio (Jazz)
“Ταξίδι στην παράδοση της JAZZ”

Το  “Voyage Trio” είναι ένα project αποτελούμενο από τρεις νέους μουσικούς με επίκεντρο την παράδοση στην Jazz, χωρίς βέβαια να χάνει την επαφή με την εξέλιξη και τον ήχο της Jazz σήμερα.
Ο Κωνσταντίνος Χειμαριός στην κιθάρα, ο Αντρέας Ρουφαγάλας στο μπάσο και ο Δημήτρης Καλονάρος στα τύμπανα, μας επιβιβάζουν στο ταξίδι τους,  το οποίο έχοντας ως βάση την “straight ahead” Jazz επιχειρεί μία “ζωηρή” αναβίωση του Hard Bop και του Cool με έντονους πειραματισμούς και αυτοσχεδιασμούς ακόμα και στο πιο modal, ατμοσφαιρικό και πειραματικό κομμάτι της Jazz.  Δεν λείπει από το ταξίδι τους και μία (σχετικά) μικρή αναφορά στην Latin Jazz.
Στις ζωντανές τους εμφανίσεις ακούμε κομμάτια από ποικίλους συνθέτες, όπως: Miles Davis,Charlie Parker, John Coltrane, Herbie Hancock, Kenny Burrell, Horace Silver, Nat Adderley, κ.α.. Καθώς και δικές τους original συνθέσεις!
Κωνσταντίνος Χειμαριός – Κιθάρα
Ανδρέας Ρουφαγάλας – Μπάσο
Δημήτρης Καλονάρος – Τύμπανα
Είσοδος 9ευρώ με ποτό

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, στις 22:00
Δημήτρης Μητσοτάκης & «Ρε Καντίνι»
«Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη»
Ο Δημήτρης Μητσοτάκης, στιχουργός, συνθέτης, συγγραφέας και δημιουργός του συγκροτήματος «Ενδελέχεια» και οι «Ρε Καντίνι» παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη με αυτοβιογραφικά κείμενα και τραγούδια. Βασισμένοι στις πρώτες, αυθεντικές εκτελέσεις των τραγουδιών του μεγάλου λαϊκού τραγουδοποιού, που με τις δημιουργίες του έγραψε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία της ελληνικής, λαϊκής μουσικής, και με σεβασμό στην απαράμιλλη αισθητική των πρώτων εκείνων ηχογραφήσεων Αφηγήσεις του ίδιου του Βασίλη Τσιτσάνη και τραγούδια που έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στο πολιτιστικό μας dna, όπως «Αρχόντισσα», «Σαν απόκληρος γυρίζω», «Αχάριστη» κ.ά, θα ακουστούν, το Σάββατο 6 & 20  Δεκεμβρίου 2015 στο καφενείο «Στου Στράτου».
Οι: Δημήτρης Μητσοτάκης (κιθάρα, τραγούδι)
Θανάσης Γεωργάρας (μπουζούκι, τραγούδι)
Μαρώ Τσουράπα (τραγούδι)
Αρετή Κοκκίνου (μαντολίνο)
σε ένα πλήρες μουσικό οδοιπορικό στην καλλιτεχνική πορεία του μεγάλου συνθέτη και στιχουργού.
Τιμή εισιτηρίου 10ευρώ με ποτό

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, στις 22.30
u03A0u03BFu03C0u03B7 u0391u03C3u03C4u03B5u03C1u03B9u03B1u03B4u03B7 24 12 14ΠΟΠΗ ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΝΕΖΗΣ 
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ
Η Πόπη Αστεριάδη και ο Γιώργος Δανέζης σε ένα μουσικό ταξίδι στο Νέο Κύμα και στο Έντεχνο Ελληνικό Τραγούδι, την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου για ένα μοναδικό ρεβεγιόν Χριστουγέννων στο μουσικό καφενείο “στου Στράτου”, Φωκίωνος Νέγρη 57, Κυψέλη.
Με τραγούδια που τραγουδήσαμε και τραγουδάμε.. αγαπήσαμε και αγαπάμε. ξαναγυρίζουμε στα χρόνια της μπουάτ, για να θυμηθούμε και να τραγουδήσουμε παρέα το “στου Φιλοπάππου”, “μια αγάπη για το καλοκαίρι.” “σκληρό μου αγόρι”. και τόσες άλλες μεγάλες επιτυχίες, φτάνοντας σε τραγούδια από το τότε. στο σήμερα.
Παίζουν οι μουσικοί:
Πάρις Καρακανάς (μπουζούκι)
Χρήστος Μπέλτσιος (κιθάρα, τραγούδι)
Ελάχιστη κατανάλωση ανά άτομο 10 ευρώ με ποτό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια