Ήταν 21 Σεπτεμβρίου του 2018 όταν ο Ζακ Κωστόπουλος άφηνε την τελευταία του πνοή στο πεζόδρομο της οδού Γλάγστωνος μετά το λιντσάρισμα που υπέστη.

Όπως αναφέρει η σελίδα στο Facebook  Justice For Zak/Zackie, «σήμερα συμπληρώνονται έξι μήνες από εκείνο το τόσο σκοτεινό μεσημέρι της 21ης του Σεπτέμβρη που ο αδερφός μας, ο φίλος μας, ο άνθρωπος που μας κράταγε το χέρι στις διαδηλώσεις και μας έκλεινε το μάτι από τη σκηνή, βίωσε στο σώμα του τη βία του σύγχρονου μισανθρωπισμού».

Και συνεχίζει:

«Ο Ζακ δολοφονήθηκε απ’ ό,τι πολεμούσε στη ζωή του, από το φασισμό, ρατσισμό, την ομοφοβία, τη δυσανεξία σε αυτούς και αυτές που δε χωράνε στο εθνοπατριαχρικό καλούπι της τοξικής αρρενωπότητας. Δολοφονήθηκε μαρτυρικά από όλους αυτούς που περιορίζουν τις ζωές μας, στενεύουν τον ορίζοντα μας και ακυρώνουν τις επιθυμίες μας στην κοινωνική αρένα της Γλάδστωνος.

Από τότε δολοφονήθηκε δεκάδες φορές ακόμα από αμετανόητους φονιάδες, βασανιστές – αστυνομικούς, μιντιακούς τυμβωρύχους, ακροδεξιούς δικηγόρους , φασίστες της διπλανής πόρτας. 

Αλλά κανένας δε κατάφερε να μειώσει την αστρόσκονη που άφησε στο πέρασμα του. Γιατί σήμερα είναι μια αστρική ημέρα σύμφωνα με την αστρονομία. Μπαίνει η Άνοιξη. Ο Ζακ λάτρευε την Άνοιξη και ζέσταινε τους ανθρώπους που βρίσκονταν δίπλα του. Και μας λείπει πολύ. Δεν ξεχάσαμε κι ούτε πρόκειται να ξεχάσουμε τη δολοφονία του. Δε συνηθίσαμε κι ούτε πρόκειται να συνηθίσουμε την απώλεια του. Δεν εξοικειωθήκαμε κι ούτε πρόκειται να εξοικειωθούμε με τη φρίκη. 

Ζητάμε δικαιοσύνη. Διεκδικούμε ισότητα και δημοκρατία. Αγωνιζόμαστε ενάντια στο θάνατο».

Φωτογραφία του Alexandros Katsis

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια